Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Pojkvännen tafsar, vad ska jag göra?

Fråga

Min pojkvän tafsar på mig fast jag inte vill, vad ska jag göra?

Svar

Om din pojkvän tar på dig på ett sätt som du inte vill ska du säga ifrån. Det spelar ingen roll att ni är ihop, säg ifrån ändå. Om han bryr sig om dig så slutar han.

Att vara ihop betyder inte att man får ta på varandra hur man vill utan den andras tillåtelse. Om du förklarar det för honom på ett bestämt sätt borde han förstå att han ska sluta.

Om han tar på dig på ett sexuellt sätt fast du inte vill kan det räknas som sexuella trakasserier. Sexuella trakasserier är aldrig okej, och kan vara brottsligt.

Om han inte slutar fast du har sagt ifrån tycker jag att du ska fundera på att göra slut med honom. Om du känner att du behöver stöd kan du alltid prata med någon vuxen hemma eller gå till en ungdomsmottagning för att få hjälp.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Mer på UMO

Artikel

Att bli dåligt behandlad i ett förhållande

De flesta tänker att de ska må bra och känna sig trygga när de är ihop med någon. Så borde det vara. Men det blir inte alltid så.

Artikel

Bildspel: Vad är okej sex?

Ibland är det svårt att veta vad som är okej och inte när det gäller sex. Här får du veta vad som är tillåtet, vad som är olagligt och vad som kan vara olagligt i vissa situationer.

Frågor & svar

Är det okej att avbryta sex?

Jag undrar om man kan avbryta mitt i samlaget fast man först sagt eller visat att man vill? Ibland är jag först kåt och vill ha sex, och sen efter en stund känns det inte bra och jag vill sluta.

Till toppen av sidan