Panik - lämna sidan!
Fråga

Vad är tjejers orgasm?

Fråga

Vad är tjejers orgasm för något? Jag menar, killar får ju utlösning så vad är tjejers för något?

Svar

Själva orgasmen är en skön sexuell känsla när den är som starkast. När en kille eller tjej får orgasm drar musklerna i underlivet ihop sig i regelbundna rörelser. Det kallas sammandragningar. Hur en orgasm känns kan vara olika från person till person. Det kan också vara olika vid olika tillfällen.

Killar får ofta utlösning i samband med sin orgasm, precis som du skriver. Det innebär att det kommer sperma ur urinröret.

Tjejer kan också få utlösning när de får orgasm. Då rinner eller sprutar det vätska ur urinröret. Det kallas ibland för fontänorgasm eller sprutorgasm.

Orgasm är alltså inte samma sak som utlösning men oftast sker det samtidigt.

Med vänliga hälsningar

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

ArtikelOrgasm

Att komma, att det går för en eller att man får orgasm är flera namn på samma sak. Det blir skönare och skönare, känslan blir som starkast och sen släpper det.

Fråga UMONär får man orgasm som tjej?

Det är så att jag inte vet riktigt när man får orgasm om man är tjej. För orgasm är väl samma sak som när man säger att man kommer? Är det då på samma sätt som för en kille?

ArtikelSexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

UMO-poddenJag får inte orgasm när vi har sex

09. "Försöker jag komma jättemycket blir jag jättespänd och då låser det sig."

Till toppen av sidan