Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur vet man att man är lesbisk?

Fråga

Hur vet man att man är lesbisk? Jag är kär i killar hela tiden, men det som göra att jag blir fundersam är att jag brukar kolla på tjejers kroppar. Jag är väldigt intresserad av mode och skönhet men jag vet inte... Det känns bara så läskigt!

Jag vill verkligen inte vara lesbisk! Och det kräver faktiskt ganska mycket mod att ens tänka på det. För jag är rädd för svaret! Är det här normalt?

Svar

Ja, det är vanligt att fundera kring sånt här.

Jag kan inte svar på vilken sexuell läggning du har. Men man brukar märka vilket kön man blir kär i, tänder på och/eller vill ha sex med. Om det är killar, tjejer eller både och.

Vad tänker och känner du när du tittar på tjejer? Känns det upphetsande eller tittar du för att se hur andras kroppar ser ut? Genom att fundera på såna saker kommer du att komma fram till din sexuella läggning.

Oavsett vem du vill ha sex med eller blir kär i är du samma person. Det förändrar inget hos dig själv. Och du måste inte vara på något speciellt sätt beroende på vilken sexuell läggning du har.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Svara varandra

Hur ska jag komma ut som gay i min lilla stad?

Jag bor i en småstad där rykten sprids fort och de flesta har konservativa idéer. Bara jag pratar med en slumpmässig person så kommer det indirekt fram att den är homofob.

Egna berättelser

Jag har nyss kommit ut

Jag är en kille på 13 år som är gay. Jag har nyss kommit ut för nästan alla jag känner (alltså familj och vänner) alla tog det bra enligt mig.

Till toppen av sidan