Fråga

Hur ska jag ta kontakt med henne?

Fråga

Jag har nyligen lärt känna en tjej som jag gillar, och har pratat ganska mycket med henne. Men jag har fortfarande inte frågat om telefonnummer eller träffat henne på fritiden.

Snart börjar sommarlovet och jag kommer troligtvis inte träffa henne innan dess, och troligtvis inte någon gång under sommarlovet heller. Så jag vill försöka ta det ett steg längre innan dess.

Jag har henne på Facebook, det är det enda sättet jag skulle kunna kontakta henne på. Borde jag skriva till henne där? I så fall vill jag gärna ha tips på vad jag kan skriva. Jag tror att det bästa är att fråga någon fråga som inte handlar om privatlivet och hoppas på att en konversation startar där ifrån.

Jag vet att hon känner många andra killar men att hon inte har en pojkvän. Tror ni att hon kommer tycka att det är obehagligt om jag skriver något till henne, eller borde jag göra det?

Svar

Jag tycker att det låter som en bra idé att skriva till henne på Facebook. Att ta kontakt med henne är ju faktiskt enda sättet om du vill lära känna henne mer.

Jag tror inte att hon kommer att tycka det är obehagligt eller jobbigt. Hon kan själv välja om hon ska svara dig eller inte. Kanske funderar hon också på att ta kontakt, och då kommer hon att bli glad att du skriver.

Om hon inte är intresserad på samma sätt som du kanske hon ändå svarar för att hon tycker du är en bra person. Om hon tycker det är jobbigt tror jag inte att hon svarar.

Jag tänker att du antingen kan skriva något neutralt och se hur hon reagerar. Det kan då räcka med en kommentar om att det ska bli skönt att vara ledig eller om något som du tänker göra i sommar. Precis som du skriver kan det leda vidare till annat prat och så småningom till att ni träffas.

Du kan också skriva ett privat meddelande till henne om du vågar. Då tänker jag att du kan föreslå att ni träffas i sommar. Du får själv fundera ut exakt vad du ska föreslå, eftersom det beror på vad du och hon är intresserade av att göra. Det kan vara allt från att bara hänga ihop, ta en fika eller gå på bio.

Du skriver att ni har pratat en hel del, så jag tycker inte det skulle vara konstigt att föreslå att ni ska ses. Det visar ju att du är intresserad av att träffa henne. Då blir allting mer tydligt mellan er och det blir lättare att gå vidare.

Med vänliga hälsningar
Anna Widell, kurator

Till toppen av sidan