Panik - lämna sidan!
Fråga UMO

Är det bra att träffa någon på nätet?

Fråga

Jag undrar om det är bra att träffa killar på nätet för det har jag gjort. Är det bra eller ska man inte göra det?

Svar

Att träffa killar och kompisar på nätet är vanligt, och det är ett bra ställe att lära känna nya personer på.

Ibland kan man höra att det inte är bra, och det beror nog på att det finns en del personer som lurar andra på nätet. De säger att de är någon de egentligen inte är, till exempel att de är unga fast de egentligen är vuxna.

Ska ni träffas utanför nätet? Då är det bra att berätta för någon hemma eller någon annan du litar på att du ska träffa en ny person första gången. Det är också bra att ses på ett ställe där det finns andra personer, till exempel på ett kafé eller på stan eller något sånt. När ni träffas märker du om personen är den han har utgett sig för att vara, och om det känns på samma sätt som när ni hade kontakt på nätet.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson

Mer på UMO

ArtikelTips när du umgås på nätet

Det är lätt att träffa nya personer och att umgås med dem du redan känner, i till exempel appar och sociala medier. Här har vi samlat saker som är bra att tänka på för att vara schyst och att undvika missförstånd på nätet.

ArtikelTräffa någon du har lärt känna på nätet

Här är saker som är bra att tänka på om du har lärt känna någon på nätet och ni ska träffas utanför nätet första gången.

Egna berättelserInternetvännen är det bästa som hänt mig!

Folk dömer mig, familj och vänner säger att det inte är riktigt. Visst vi har aldrig träffats eller så men hon betyder allt för mig.

Svara varandraDe säger att jag måste skicka nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte personerna men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?

Till toppen av sidan