Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Lyssna till dina känslor när du vill ha sex första gången

Jag är 18 år och oskuld. För några månader sedan hade jag däremot chansen av att ha sex för första gången. Det var med en jämnårig kille jag hade träffat och skickat lite avklädda bilder till varandra och pratat om sex, så han visste att jag var oskuld.

Jag var så nervös när jag berättade det, men han svarade bara att det inte var något konstigt med det, och var jätteomtänksam med hela grejen! Jag var ganska ivrig på att förlora oskulden, så jag fortsatte skriva med honom. När han sen var hemma hos mig låg vi i min säng och hånglade, och så gick vi vidare till lite annat.

När jag frågade honom om han hade skydd med sig så frågade han mig om jag verkligen var säker på att jag ville, och ALLT jag kunde tänka på var dom olika ”råden” jag hade fått av mina vänner tidigare. En kompis hade sagt att jag inte borde ha sex med honom, för att han kändes som en player och att jag borde vänta tills det var någon särskild.

En annan var 100% på att jag skulle ha sex med honom, och att det inte var så mycket att fundera över. Det absolut bästa rådet (kanske till och med det enda bra?) jag fick var att jag inte skulle tänka på vad NÅGON annan hade sagt och skulle tycka, och att jag skulle göra precis som jag kände just där och då.

Men när jag väl var i situationen så drunknade det sista rådet, och jag svarade aldrig på frågan. Killen jag var med svarade på min tystnad med att säga att det inte var bråttom, och att vi nog borde vänta. Så vi gick inte hela vägen! Vi har inte träffats igen och intresset försvann.

Många skulle nog säga att det var bra att jag inte hade sex med honom för att det ”bevisar” att han bara använde mig för sex, men ärligt talat? Hade vi haft sex så skulle vi båda två ha använt varandra, eftersom jag hade använt honom för att förlora oskulden.

Jag hade super bråttom, men om jag hade gjort det så hade jag inte ångrat mig. Varför? Jo, för att just där och då, så ville jag ha sex med honom. Det enda jag tänkte på var vad mina kompisar hade sagt, och inte på vad jag egentligen kände, och jag ångrar att jag inte tog chansen.

Det jag egentligen säga genom att berätta om det här är att man nog alltid vet bäst själv. Självklart vill man ta hjälp av sina ”mer erfarna” kompisar, men lyssna mer till dina känslor när du bestämmer om du vill ha sex för första gången eller inte. Bestäm inte i förväg, och tänk ärligt talat inte så mycket på om det ska hända eller inte innan, det gjorde i alla fall mig väldigt kluven.

Samtidigt som det är bra att inte ha för bråttom (Jag är t.ex. fortfarande oskuld, men har ingen ångest över det längre!) så får många det att låta som att sex första gången alltid är något man ångrar. Det låter som att det alltid är fel person och fel tillfälle, men det är aldrig någon som berättar om när det är helt rätt!

Tänk inte för mycket, så slipper du kanske ångra att du inte hade sex med någon du VERKLIGEN ville ha det med och när du egentligen var redo.

/Anonym

Mer på UMO

Artikel

Sex första gången

Det är vanligt att ha många olika tankar och känslor om hur det är att ha sex med någon för första gången. Det viktiga är att det känns bra för er som är med.

Till toppen av sidan