Bra att veta om sex

Några saker jag önskar jag vetat om sex innan jag förlorade oskulden, som jag tänker dela med mig av till er.

- Det är alltid okej att säga nej. Det är också alltid okej att säga "slicka mig, men jag vill inte ha sex" eller be om att bli runkad men inte vilja göra mer än så.

- Sex ska inte göra ont. Om du inte tänder på sånt förstås. Det är också okej, bara du ser till att vara rädd om dig.

- Sex är skönt även om man inte kommer. Så känn dig inte dålig för att din partner eller du inte kom. Det kan ha varit deras livs bästa sex ändå.

- VIKTIG: om du har sex med en kille utan kondom kommer sperman rinna ut igen! Papper eller ett trosskydd är bra om du inte vill gå och duscha direkt, och även om du duschar kan det rinna ut senare.

- Det är okej att ha sex när man är ledsen, men det är inte okej att ha sex för att man är ledsen.

- Första gången är inte den viktiga. Så om det är pinsamt eller blir fel är det okej, du kommer ha bra sex i framtiden och de bra gångerna minns man lika bra eller bättre än den första.

- Att vara oskuld eller inte ha kysst någon är okej. Ingen stress.

- För Guds skull, SKYDDA ER!

- Kolla på eller läs hur mycket porr du vill, men ett tips är att inte göra det framför ett fönster. Personen som sitter mitt emot dig kan se vad du gör i spegelbilden i fönstret bakom dig. Bara så du vet.

- Det spelar ingen roll hur du ser ut, du kan ha bra sex oavsett.

- Det kan vara bra att kolla hur mycket ljud som hörs ut ur rummet, bara för att undvika pinsamma situationer med föräldrar eller lika de efteråt.

- Att inte få stånd är okej. Man kan hångla eller ha oralsex eller tafsa eller göra något annat istället. Det finns så mycket roligt sexuellt man kan göra som inte involverar en stående penis.

- DET ÄR OKEJ ATT SKRATTA UNDER SEX! Det är okej att skämta och ibland behöva avbryta sexet för att man fått ett skrattanfall.

- Sex är väldigt uttröttande. Drick och ät efteråt.

- Det är också viktigt att inte lämna sin partner efteråt. Mys lite, spela ett spel eller kolla på en film. Lämna inte någon ensam, det finns risk att man känner sig ensam och utnyttjad då.

- ÄR DU OSÄKER PÅ OM DIN PARTNER VILL SKA DU FRÅGA! FRÅGA FRÅGA FRÅGA!

- Kondomer har ett bäst-före datum. Så kolla alltid det innan du använder en kondom. Var också försiktig med naglar och tänder runt en kondom, du vill inte förstöra den.

- Testa dig för könssjukdomar innan du har sex utan kondom eller liknande, och alltid efter. För säkerhets skull.

 - Att ha sex utan att vara i en relation är okej.

 - Att vara i en relation utan att ha sex är okej.

- Att ha sex med en kompis är okej.

- Att ha sex är okej. Att gilla sex är okej. Att inte gilla sex är okej. Att ha mycket sex är okej, precis som att ha lite sex också är okej. Det är dock inte okej att ha sex med någon som inte sagt ja.

Ha så kul! För sex ska vara kul! Kul och skönt. Och var aldrig rädd att säga ifrån om det gör ont eller känns fel eller du bara inte vill, för sex ska kännas bra. Ta hand om dig själv och din partner. Och se till att dricka mycket vatten efteråt!

Någon som lärt sig av mycket erfarenhet
Till toppen av sidan