Våga prova tampong!

Hej! Jag är en tjej på 13 år som vill berätta om när jag provade tampong för första gången! Jag har ett stort intresse för att bada på sommaren. Det är inte så ovanligt men värt att veta.

När jag sa till min mamma att jag ville börja med tampong sa hon att "det är svårt när man är oskuld". Jag visste sen innan att det där bara var en myt. Det hade vi pratat om på tjejsnacket med min lärare i skolan. Nej, hon är ingen vanlig NO lärare. Hon är en lärare man kan prata med om ALLT! Hon skulle passa bättre som kurator. Men iallafall.

Jag hade även fått reda på att man kunde "öva" med ett finger innan man stoppade in tampongen. Så. Nästan varje gång jag hade duschat i 3 månader stoppade jag upp ett finger. Så några veckor innan sommarlovet bestämde jag mig.

Jag sa till mig själv:" Nästa gång jag har mens ska jag prova. " Veckorna gick och det var dags. Jag fick min mens och jag gjorde det. Jag stoppade in tampongen. Jag var så nöjd! Jag sa senare till mamma att jag hade provat tampong och hon började nästan gråta. Om det var glädje eller oro eller att "de-växer-så-snabbt"-känsla vet jag inte.

Huvudsaken är att jag nu kan vara öppen med mamma om att köpa tamponger. Så våga prova. Trotsa era föräldrar om det behövs. Men känn efter själva. Huvudsaken är att jag kan bada ostört med kompisar hela sommaren och om vi åker till nåt badhus nån gång. Hare gott, köp tamponger, bada ostört och ät glass! Pöss på er
/13 årig tamponganvändare!

Till toppen av sidan