Panik - lämna sidan!

Jag trodde första mensen var bajs i trosan

Hej! Jag tänkte berätta lite om min första mens. Jag fick den på morgonen på nyårsafton! Det börja med att jag skulle gå på toa och då var det nåt brunt i trosan jag trodde att det var bajs eller nåt så jag bytte trosor. Sedan efter en stund fick jag ont i magen och gick på toa OCH DÅ såg jag det var MENS jag fick panik och stoppa massa papper i trosan. Jag började söka på om det var vanligt att få mens i 11-års åldern.

Sedan så ringde jag min bästa vän och berätta allt, hon fattade ju inte så mycket för hon är ganska sen i puberteten. Men sedan så berättade jag för mamma och allt blev bra! TIPS ha alltid med bindor även om du INTE har mens.

/En tjej som inte vill ha mens

Mer på UMO

UMO-poddenMyter om mens

52. "Det är en myt att man inte kan bada när man har mens. Det går jättebra att bada när man blöder". 

Fråga UMOJag fick min första mens, men ingen mer?

Jag fick min första mens för två månader sedan, men har inte haft det sen dess. Vad kan det bero på, och bör jag vara orolig?

Fråga UMOKan jag slippa mensen helt?

Jag har inte haft mens på flera månader eftersom jag äter p-piller och inte ätit sockerpillren. Men hur länge kan jag skjuta på mensen?

Fråga UMOJag har inte fått mens än

Alla mina kompisar har fått sin, till och med min lillasyster och hon är två år yngre än mig! Jag känner mig konstig som inte har fått den och är orolig över att jag aldrig kommer att få mens.

Fråga UMOJag är underviktig, kommer jag aldrig få mens?

Jag är 15 år och har ingen mens. Min fråga är om jag någonsin kommer att få min mens? Eller gör min låga vikt att jag inte får mens eller könshår?

Till toppen av sidan