Panik - lämna sidan!

Första mensen - var beredda på starka känslor!

Jag tänkte berätta om min första mens, som jag fick igår! Jag är 13 år gammal och upptäckte min mens igår direkt når jag kommit hem från skolan. När jag kom hem kände jag att jag behövde gå på toan och när jag var på toan såg jag en brun fläck på trosorna.

Redan 2 dagar innan hade jag sett sån fläck men jag trodde jag bajsat på mig😂 men igår märkte jag också blod på trosorna och förstod att jag fått mens.

Jag var ensam hemma och satt på toan säkert en halvtimme o grät, visste inte vad jag skulle göra. Jag försökte få tag på min mamma men hon svarade inte på telefon. Mina syskon svarade och sa åt mig att duscha och använda binda. Efter duschen bytte jag om till pyjamas o tog på mig en av min mammas bindor.

När mamma äntligen svarade i telefon berättade jag nyheten och vi pratade runt 20 min om det. Mamma kom hem med bindor, choklad, glass och mc donalds. Jag var och känner mig fortfarande jättehungrig!

Jag gjorde misstaget innan jag la mig för att sova och tog på mig en ganska liten binda, jag vaknade och gick till toan och hela trosorna var röda, blod överallt! Bytte om till annan pyjamas o min mamma bytte lakan och täcke. Nu vet jag lite mer.

Ni som inte har fått första mensen än, var beredda för att ha starka känslor! Ni kan vara jättearga, jätteledsna, jätteglada och så vidare.

Tex för en timma sen låg jag i min säng och letade efter min choklad, jag hittade den i andra sidan av rummet och började gråta i 5 minuter för att jag inte orkade gå upp för att hämta den. Och i morse började jag gråta för att när jag stekte ägg råkade jag släppa ner skal i stekpannan ...

Ja, starka känslor. Man blir ganska sårbar ... Det är min berättelse om min första mens. Ha det så trevligt!

/13 årig tjej

Till toppen av sidan