Jag saknar smarta och känslosamma vänner

Jag är 13 år, har precis börjat 7:an. Jag är inte som de flesta andra i min klass. Jag känner inte så många utanför min klass och på senare tid, då jag och även mina jämnåriga, börjar ändra synen på vänskap. Vänskap är inte längre att gå hem till någon och spela tv-spel. Vänskap är att kunna lita på någon, att känna en gemenskap starkare än att man gillar samma spel.

Jag gillar spel, men jag gillar ”töntiga spel”. Ett exempel är Minecraft. Jag vill inte kalla det mobbning men om jag nämner det blir jag utskrattad av J och hans gäng. Jag vet aldrig när jag vaknar om min ”vän” kommer kalla Minecraft töntigt, visa mina youtube videor för andra och skratta åt dem eller liknande.

Samtidigt är det ingen i sjuan som jag skulle kunna vara vän med. Vissa skulle nog kalla mig särbegåvad, jag gillar dock inte den termen då det indikerar en separation till andra människor. Jag har insett att mina jämnåriga kanske inte är på samma intellektuella nivå som jag. Detta eller att jag tänker på ett uppenbart fördelaktigt sätt.

Det suger att förstå mer än andra. Det ökar bara känslan av att vara distanserad från medmänniskor. På en biologilektion, frågade läraren vad kol-14 var. Jag svarade på frågan. Den jag satt bredvid hörde jag säga: ”Svenska tack?”. Resten av klassen utstrålade samma tecken på okunskap inom det svenska språket. Detta är normalt språkbruk för mig. Jag har svårt att sätta ord på vad jag känner. Det är en blandning av förvirring, ilska, hopplöshet och ledsamhet. När jag skriver ner detta känns det som att jag förstår mig själv bättre.

En sak som också ännu mer skiljer mig från andra är att jag inte bryr mig om att folk säger att Minecraft är töntigt. Det är tråkigt men jag blir inte ledsen eller så. Alla andra börjar dessutom vara ute och så på kvällarna. Det känns tråkigt att vara ensam men ärligt talat finns det ingen jag vill vara med.

Jag har dock tur som har en flickvän och, vi pratar mycket om allt möjligt. Utan henne skulle min vardag vara ganska tråkig. Men det är fortfarande inte samma sak som en vän. Jag hoppas att jag kan hitta några smarta, icke-svikande, icke grupptryckspåverkade och känslosamma 13-åringar.

/ Övervetande men samtidigt ovetande 13-åring

Till toppen av sidan