Panik - lämna sidan!

Respektera mig som icke-binär!

Jag är icke-binär, och för mig är det lika självklart som när någon säger 'jag är en tjej'. Men det är många som inte ens vet vad det betyder.

Icke-binär är inte att vara en 'pojkig' tjej (det är många som faktiskt har sagt det till mig). Det är istället när man inte är kille eller tjej, man är inte en blandning, utan något helt annat.

Men icke-binär är också som ett paraply för supermånga olika termer och ord. De flesta som identifierar sig som icke-binära vill gärna att man kallar dem för hen istället för hon/han.

Det är ganska nytt för de runt omkring mig, och jag förstår att det är svårt att bara byta eftersom de har kallat mig 'henne' hela tiden och nu ska de bara sluta med det. En av mina vänner reagerade på det här sättet "jag vet inte vad det betyder, så du kommer alltid vara en tjej i mina ögon".

Jag tror aldrig att jag har varit mer sårad. Det jag ville få fram med den här texten är lite medvetande om att det faktiskt finns folk som är icke-binära. Jag förklarade det ganska dåligt, men som är icke-binär så ber jag dig inte att till 100% FÖRSTÅ min identitet, bara att du ska RESPEKTERA den.

/14-åring som är trött på att vara osynlig
Till toppen av sidan