Jag har bestämt mig att komma ut

Jag ville bara berätta till alla där ute som gillar samma kön eller inte gillar någon alls eller vem sol helst att ni borde berätta det för någon. Jag har vetat ett tag kanske 3 år att jag är bisexuell eller homosexuell (vet inte riktigt ännu) och idag bestämde jag mig för att komma ut till en av mina närmaste kompisar.

Jag har alltid tänkt att jag inte behöver berätta och att jag klarar mig själv, men nu orkade jag inte längre, så jag tog mod till mig och skrev ett kort meddelande till min kompis om hur läget låg till. Hon tog det verkligen så bra och berättade att hon gillar mig oavsett om jag gillar tjejer, killar, ailens eller katter. Vilket var så skönt. Dock kommer jag att vänta ett tag med att komma ut till resten av mina vänner, (dock vet jag att de flesta av dom tycker att detta inte alls är något fel, vilket det inte är).

Hon ska hjälpa mig att våga ”komma ut” för flera personer och jag tror verkligen det kommer att bli så skönt att få berätta för alla. Dock är jag rädd för att jag inte vet hur dom ska reagera. Jag har alltid varit rädd för det, och vad de ska tycka om mig, om de kommer ändra åsikter om mig eller bara tycka jag är konstig. Men jag måste våga och det tycker jag att alla ni där ute borde göra!

Börja med att berätta för någon du känner dig väldigt trygg med, så kan den personen stötta dig. Sen för jag är ganska säker på att personen kommer tycka det är helt okej att gilla vem man vill, för att vem man älskar avgör inte vem man är som person. Om du till exempel är homosexuell men inte riktigt vågar säga det så kan man ju alltid börja med att säga att man är bisexuell om man tycker det känns lättare. Hoppas detta hjälpte, lycka till!

/2003

Till toppen av sidan