Ingen annan ska definiera din läggning

Jag har alltid kallat mig hetero. Sagt att jag var jättekär i olika killar och ryggat tillbaka lite när någon nämnde homosexualitet. För det var det man gjorde. En skulle vara okej med det men man skulle göra helt klart att en själv var så hetero som det bara gick att bli. 

När jag tittar tillbaka på mitt liv kommer jag ihåg tankar om tjejer. Min granne som jag gjorde allt för. En av tjejerna som var ledare på de ridläger jag alltid var på. Intresset för tjejer har alltid funnits där, det är bara jag som inte har fattat det eller velat se det. Inte förrän i åttan började jag på allvar fundera på min sexualitet när en söt tjej kom in i mitt kompisgäng. Hon älskade att kramas och jag tog emot så många jag kunde få. Sniffade försiktigt på hennes hår, kände hennes närhet och jag ville bara kyssa hennes söta små läppar. Hon var bisexuell fick jag reda på senare, men hon gillade inte mig utan en annan tjej i klassen. Den tjejen hade homofobiska vänner och min vän tvingades snart byta skola och jag var innerligt glad att jag aldrig hade kommit ut.

I nian började jag acceptera att jag var bisexuell och registrerade mig på olika sidor för hbtq-personer och i gymnasiet började jag lära mig mer om hbtq. Det fanns otroliga mängder information som jag aldrig fått under min skoltid. Till exempel så finns det oerhört många fler läggningar än hetero, bi, trans och queer och du måste inte ens definiera dig om du inte vill! Det var många tankar som började snurra runt i huvudet men jag höll fast vid att jag var bisexuell.

Under mitt första år på högskolan kom jag ut för första gången. Det var en av mina nya vänner där och jag ville för en gångs skull verkligen vara ärlig. Jag ville att hon skulle veta allt om mig för hon hade varit förbluffande öppen mot mig. Hon var helt okej med det och jag blev otroligt lugnad. Det var ett tag efter detta som jag upptäckte att sexualiteten pansexuell var begreppet jag sökt efter så länge!

Det var ganska nyligen, så jag håller fortfarande kvar vid det begreppet, men vad jag vill få sagt med min text är att du får ändra dig precis hur ofta och hur många gånger du vill! Din sexualitet är du född med, men det kommer hela tiden nya begrepp som kanske passar dig ytterligare lite bättre och då ska du få byta OM DU VILL! Ingen annan ska få definiera din läggning, det kan bara du göra.

För er som undrar så har jag fortfarande inte kommit ut för alla. Den ena råkade få reda det på omvägar vilket jag ångrar djupt. De som är kvar är vänner som inte har någon nytta av informationen och min familj. Jag är inte redo att förklara begreppet pansexuell, för mig räcker det med att de svagt har anat att jag inte bara är lagd åt killar. Det räcker. För mig.

Anonym
Till toppen av sidan