Panik - lämna sidan!

Förvirrad gällande min sexuella läggning

Jag är lite förvirrad och tänker att jag kanske förstår mig själv bättre om jag skriver ner det, och kanske får det någon annan att inte känna sig ensam. Så: Hej! Jag är 16 år, går i 1:an på gymnasiet och är lite förvirrad gällande min sexuella läggning.

Så länge jag kan minnas så har jag varit en ”ally” alltså en straight och cis person som står upp för och stöttar HBTQ+ personer. Men jag har alltid undrat var jag hör hemma... alltså den största delen av mitt liv har jag bara antagit att jag är straight eftersom det är vad som har förväntats av mig. ”Är det någon söt pojke i din klass?” kunde farmor fråga eller ”Vilken kille tycker ni är sötast?” kunde någon kompis viska på rasten. Jag tror att alla i dagens samhälle blir lite smått hjärntvättade redan som små att tycka att det motsatta könet är det som man dras till. Vissa kanske skulle dras till det motsatta könet även fast man inte skulle bli påverkad av samhället, men jag tycker endå att det är upp till en själv att avgöra och att ingen annan ska påverka vad man gillar för kön.

Iallafall så tror jag att jag har blivit förvirrad kring min egen sexuella läggning pågrund av det här. Jag har alltid känt att jag måste ha ett namn på vad jag är men... det är svårt så jag har använt mig av uteslutnings metoden. ”Jag vet att jag gillar killar”  - eller? Vet jag det? Jag har typ gillar och varit kär i 3 killar av alla 100-tals jag någonsin har träffat. Betyder det att jag ”gillar killar”? Jag vet inte själv... men okej så jag har potential att gilla killar.

Gillar jag tjejer? Jag har gillat tjejer mer än som en vän. Tror jag. Asså jag vet inte!!! Jag är så förvirrad! Men ja vi säger väl att jag gillar tjejer då..? Oj, jag inser nu att detta kommer att vara svårt att läsa hehe... vafan...

Nu känner jag såhär. Jag tycker att vissa människor är snygga och attraktiva. Vissa är killar, vissa är tjejer, vissa är ickebinära. Jag orkar fan inte bestämma mig. Det är slutsatsen. Om någon frågar mig i framtiden ”Vad har du för sexuell läggning?” ska jag säga: ”Jag hånglar med dem jag vill hångla med, har sex med de som jag vill ha sex med och jag är ihop med de som jag vill va ihop med. Inget bestämt kön.” Klart slut.


/Förvirrad skribent

Till toppen av sidan