Prata med en vuxen du litar på

Hejhej! 

Jag tänkte att nu var det dags för mig att skriva lite här så nu gör jag det! 

Jag har under ganska lång tid haft problem med ätandet och min självbild. Allt började med att jag slutade äta godis, chips och läsk och jag hade det som något slags nyårslöfte. Det gick jättebra! Åt istället frukt och kakor (haha inte så mycket bättre men fick äta det). 

Det gick superbra ända fram till slutet av mars, början av april... någonstans där då jag bestämde att jag skulle sluta HELT med socker. Så inga kakor, saft, tårta, heller inga onödiga salta kex och popcorn etc. 

Det var där jag började bli lite fixerad över min vikt och hur jag såg ut. I samband med det började jag träna också. Jag kan berätta att jag var 164cm lång och vägde ca 59kg då. Och det här var precis i början av april. Jag kände mig stor, tjock och hade INGEN bra kondition. Det som jag gjorde just då var inte osunt men det jag började med efter det, DET var osunt!! Jag skippade måltider och börja äta extremt lite. En "normal" dag för mig var:

Frukost - inget

Lunch (i skolan) - typ lite sallad

Middag - varierade men jag åt inte mycket. 

När jag åt middag så behövde jag äta såklart för att mina föräldrar var ju där och dom tvingade mig!

Med mitt svältande tränade jag också ca 3 ggr i veckan! Jag hade egentligen ingen energi till det men jag tvingade mig själv!!

Jag började väga mig VARJE dag och flera gånger om dagen! Jag missbrukade vågen...

På ca en månad gick jag ner ungefär 7 kg!!! INTE sunt! Jag har slutat med mitt svältande men har fortfarande problem. Jag väger nu ca 50 kg och är 164cm lång!

Ett tips, om du sitter i samma problem som jag gjorde, prata med dina föräldrar eller någon vuxen du litar på!! Det kommer kännas mycket skönare efter.

En tjej på 15 år!
Till toppen av sidan