Panik - lämna sidan!

Man kan börja må bättre

Hej alla glada och mindre glada ute i världen! Nu tänker jag berätta en sak för alla som är fyllda med smärta och mörker - börja må bättre! Jag vet att det är lättare sagt än gjort men om du ska må bättre/bli frisk så är det ingen annan än du som kan göra något och så är det bara!

Jag har själv varit sjuk osv, tänker inte säga mer för jag vet att det bara triggar, men jag mår bra nu. åh vad jag mår bra! Alla ni som kämpar, ni är så otroligt fina och tro mig - ni vill bli fria från ångestens hårda grepp. Det går att vara lycklig, det går att skratta tills man får ont i magen igen. Det går att sköta skolan utan att tankarna istället fylls med ondska och det går av sig självt att jag inte ser kalori-stämpeln på det jag äter. Det går att träna utan att ens tänka på hur mycket kalorier man förbränt, och det går att skratta med kompisarna. Tro mig, det går verkligen!

Hur ska man ta sig dit då? Jo bestäm dig. Ingen förutom du kan göra dig själv bättre. Bestäm dig för att det är dags för en vändning och kör! kör kör kör! Ge inte vika för då går det inte. Ger du vika för ångesten en gång blir det två gånger, och sedan tre. Du bara måste bestämma dig för att bli bra och då kommer du bli det. Så bestäm dig! Det är så värt det att bara gå och le för att allt är så bra! Det gör jag ibland och det vet jag att du också kan!

Tyckte att ni skulle veta

Mer på UMO

ArtikelUMO frågade: Vad gör du om du vill må bättre?

UMO ställde frågan "Vad gör du om du vill må bättre?". Här är några av svaren och tipsen som kom in.

ArtikelFilm: Tips för att må bra

Här är några tips på saker du kan göra själv, för att må bättre.

Att ta hjälp

Har du något du funderar på eller är orolig över och behöver hjälp med? Det kan till exempel vara något med kroppen, något hemma eller i skolan. Då kan du få hjälp från någon som är van att hjälpa till med såna grejer.

Till toppen av sidan