Panik - lämna sidan!

Tips för att trivas i skolan

Ingen ska behöva må dåligt i skolan. Det finns många saker som kan göras för att du ska trivas i skolan. Det kan handla om att ha roligare på lektionerna, få vänner eller bli mindre stressad. Du kan till exempel kontakta elevhälsan eller en ungdomsmottagning för att få stöd och hjälp om du behöver det.

Att gå i skolan gör att du får chansen att lära dig en massa saker som du har nytta av i livet. Du får också träna på att samarbeta och umgås med andra personer.

Du går i skolan en stor del av livet. Det kan vara en rolig tid och det kan vara en jobbig tid. Det är viktigt att förändra situationen om du inte har det bra. Ibland kan du själv komma på en lösning, ibland behöver du få hjälp av någon annan. Prata med någon vuxen i skolan om du behöver stöd. Hen kan hjälpa dig vidare om det behövs.

Bläddra igenom bildspelet för att få tips om hur du kan lösa olika problem. Du kan också läsa mer på Barn- och elevombudets sajt.

Mer på UMO

Svara varandraOmöjligt att få bra betyg!

Jag pluggar 75% av all min fritid. Jag pratar alltid med lärare, men ändå går allt åt skogen.

Tips för att må bättre

Här hittar du tips för att må bättre.

ArtikelUMO frågar: Hur får man nya vänner?

Hur har du gjort för att få nya vänner? Här kan du ge tips till andra och läsa vad andra har svarat.

ArtikelNollning

Nollning kan vara ett kul sätt att lära känna andra. Men ibland blir nya elever utsatt för saker som inte är okej. Ingen får tvinga någon annan att göra saker de inte vill.

Egna berättelserJag tog hjälp av specialpedagog och nu funkar skolan

Jag gick på mina promenader på lektionerna för att orka, fråga hjälp av kompisar som kunde dela anteckningar och plugga inför prov.

Mobbning

Här hittar du innehåll om mobbning.

ArtikelJämlikhet

Jämlikhet betyder att alla människor är lika mycket värda och ska behandlas lika bra.

Till toppen av sidan