Alternate Text

UMO-podden

I UMO-podden pratar unga om sex, kroppen, kärlek, vänskap, att må dåligt och mycket annat. Ett nytt avsnitt kommer ut varannan tisdag.  

13. Reportage "Vi blev osams om disken"

Kyle och Angelica har just blivit sambo i en lägenhet med ett rum. Eftersom de har olika syn på ordning och reda har det blivit en del tjafs. Men att lägenheten är liten har fungerat bättre än de trodde. Läs mer om avsittet här.  

12. Hur sluta röka när kompisarna fortsätter?

Sunniva 18 år planerar att sluta röka men undrar hur hon ska ersätta cigaretten som "icebreaker" när hon träffar nya vänner. Eirin 19 år började röka för att bli som Lisbeth Salander i Millenium-böckerna, men slutade eftersom han vill bli brandman och kom på att yrket kräver bra kondition. Tobaksavvänjaren Farida ger sluta röka- och snusatips. Läs mer om avsnittet här.

11. Hjälp – vad ska jag bli?

Amin och Kyle berättar om stressen de kände när de skulle välja gymnasium. De berättar också om hur de till slut kom fram till vad de vill jobba med. Läs mer om avsnittet här! 

10. Porr – kollar tjejer också?

Martina och Edda tittar på porr några gånger i veckan. Edda ser på porr för att få orgasm snabbare och Martina tycker att porr är inspirerande. Vi svarar på en fråga från en tjej som känner sig äcklig för att hon tittar på porr. Läs mer om avsnittet här!

09. Jag får inte orgasm när vi har sex

Martina får enklast orgasm när någon smeker hennes klitoris. Kyles erfarenhet är att det är ovanligt att tjejer får orgasm av samlag men att fler får det av mun- och smeksex. Kyle själv kan ha svårt att komma när det är mycket i skolan. Tillsammans med Fråga UMO:s sjuksköterska Johan ger de tips på saker man kan göra om man själv eller ens partner har svårt att komma. Läs mer om avsnittet här

08. Hur slutar jag vara svartsjuk?

Kyle och Martina berättar vad dom blir svartsjuka på. UMO:s sjuksköterska Johan tipsar om vad du kan göra om du själv är väldigt svartsjuk, eller om du har en svartsjuk partner. Läs mer om avsnittet här.

07. Kroppshår - ska jag ta bort det?

Vi svarar på en fråga från en kille som skäms för att han tycker att han är för hårig. Kyle berättar varför han aldrig kommer att vaxa ryggen igen och Fredrika berättar hur det är att inte raka benen. De berättar också hur deras sexliv påverkats av hårborttagning. Läs mer om avsnittet här.

06. Jag skäms när jag onanerar

Vad ska man göra om man vill sluta att onanera för att man blir äcklad och skäms? Sjuksköterskan Johan ger svar. Amin och Martina 19 år berättar varför de tycker om att onanera. De berättar också hur de gör och hur ofta de gör det. Läs mer om avsnittet här.

05. Jag är kille men känner mig som tjej

Vad kan man göra om man är osäker på sin könsidentitet? Sjuksköterskan Johan svarar på frågan och transkillen Eirin berättar hur han kom fram till att han inte var tjej. Läs mer om avsnittet här.

04. Hur blir sex första gången bra?

Amin och Linus berättar hur deras första sex var och varför det inte blev som de tänkt sig. De ger också tips på hur man kan göra och tänka innan man haft sex första gången. Läs mer om avsnittet här.

03. Hur blir sex med sned penis?

Vi tar upp två frågor från personer som oroar sig över sina penisar. Amin 19 år och Kyle 22 år berättar om sina komplex och hur de oroade sig för sina penisar när de var yngre. Läs mer om avsnittet här.

02. Är jag lesbisk och hur kommer jag ut?

Mikaela 18 år och Amin 19 år tipsar om hur man kan tänka om man är osäker på sin sexuella läggning. Amin berättar hur det var för honom att komma ut och Mikaela berättar varför hon inte vill definiera sin sexuella läggning. Läs mer om avsnittet här. 

01. Mår jag tillräckligt dåligt för att få hjälp?

Två personer berättar hur de gjorde för att sluta känna ångest och stress och hur de vågade berätta att de mådde dåligt. De diskuterar också varför många känner att det inte ses som ett riktigt problem att må dåligt. Läs mer om avsnittet här.

Information om sidan

  • Redaktör:

    Idji Maciel