Alternate Text

Fimpa med appen Fimpaaa!

Fimpaaa! är en app från UMO för dig som är ung och vill sluta röka. Här kan du skapa din egen profil som utgår från hur just du röker. Appen är gratis att ladda ner. Så ta kontroll över ditt röksug och ladda ner appen redan idag!

Hämta i App Store Hämta på Google play

 

Fimpaaa! Så funkar det

Fimpaaa! är en app som peppar, ger konkreta tips och hjälper dig att sluta röka. Du börjar med att svara på frågor om hur du röker och skapar på så sätt din egen profil. Via appen får du sen personliga meddelande och tips för att klara röksuget. Appen innehåller också:

 • Övningar som hjälper dig när du är röksugen.
 • En räknare som visar hur länge du har varit rökfri.
 • Filmer och möjlighet att ladda upp egna klipp.
 • Tips på hur du kan belöna dig själv när du lyckas.
 • En räknare som visar hur mycket pengar du spar när du inte röker.
 • Och mycket mer!

Här kan du ta en titt på hur appen ser ut och se några exempel på vad som finns i den:

  /

  Välkommen till appen Fimpaaa!

  /

  Du börjar med att svara på en massa frågor om hur, när och var du röker. När du sen får meddelanden och tips, är de anpassade till hur just du brukar röka.

  /

  På MIN SIDA får du olika meddelanden och får också svara på hur det går med rökstoppet. Du kan också se hur länge du har varit rökfri och hur mycket pengar du har sparat på att inte röka.

  /

  Här kan du välja om du vill läsa fakta om rökning, ändra din profil eller göra någon övning. Du kan också klicka dig vidare till Filmklipp där du kan se andras klipp och även ladda upp egna om du har lust.

  /

  Övningarna i appen dyker upp allteftersom. Några exempel: en övning räknar ut hur mycket du har sparat på att sluta röka och ger tips på vad du kan göra eler köpa för den summan. I en övning får du testa hur motiverad är, och i en annan får du komma på fördelar och nackdelar med att röka.

  /

  I den här övningen svara man på olika frågor för att se hur motiverad man är att sluta röka.

Ladda ner bilderna här

Kolla på filmerna med De Vet Du och dela dem gärna till en kompis som har ett jobbigt röksug, och som inte kan låta bli att tända cigg efter cigg.

Fimpaaa! - Carpe F*cking Diem!

http://youtu.be/xh3Hm4zeFjQ

Fimpaaa! - Tio år i vuxenblöja

http://youtu.be/0SA-poMAL0s

Fimpaaa! - Nattskräcken

http://youtu.be/UG9i7gxJPbc

Fimpaaa! - Varför hatar du barn?

http://youtu.be/tABxDVIzZL0