Alternate Text

UMO frågade: Har du varit svartsjuk?

Ett svart hjärta och texten 'hjärtsvärta' skrivet med tuschpenna.

Jag var ihop med en kille jag var jättekär i, sen gjorde vi slut och han träffade en ny direkt. Jag blev genast svartsjuk och började skriva till honom hur dåligt jag mådde och ifrågasatte hur han kunde ha det så bra med sin nya pojkvän. Jag var riktigt svartsjuk och det är jag än.
Pierre

Jag blev ganska svartsjuk en period efter att en partner varit otrogen mot mig. Men efter många och långa diskussioner har jag insett att alla inte här på det viset och att förhållandet bara blir ansträngt om jag går runt och är svartsjuk.
Erica

Jag blir svartsjuk när andra tjejer pratar med min pojkvän, eller när han ger någon annan tjej uppmärksamhet. Jag kan också bli svartsjuk på hans vänner och familj för att de upptar mycket tid, då är han mindre med mig. På samma sätt kan jag bli svartsjuk på vänner om andra får mer uppmärksamhet än vad jag får. Jag är mycket medveten om att jag är svartsjuk och försöker att inte visa det så tydligt. Jag vet att det är ett problem jag har med mig själv och att det inte har med själva relationen att göra. Jag försöker tänka att jag är omtyckt och att andra vill vara med mig och att det inte kommer att förändras för att de pratar med någon annan till exempel.
Therese

Jag har varit utsatt för otrohet och efter det blev jag svartsjuk mot andra senare partners. De har känt sig kvävda av min svartsjuka. Jag kan även bli svartsjuk mot vänner och känna mig orolig över att det ska välja en annan kompis om jag inte är den ende. Jag kan till exempel börja förhöra dem, typ ”Varför pratar du inte med mig?” och så där.

Han som var otrogen mot mig var också svartsjuk. Om man själv döljer något tror man att sin partner också gör det bara för att man gör det själv. Jag tror alltså att de som är otrogna ofta själva är svartsjuka.
Sol

Information om sidan

  • Redaktör:

    Anna Eklund
  • Fotograf:

    Ulrica Zwenger