Alternate Text

UMO frågade: Hur känns det när någon annan är svartsjuk?

Ett svart hjärta och texten 'hjärtsvärta' skrivet med tuschpenna.

Man känner sig maktlös för att man inte kan påverka situationen.
Victor

Man känner sig kvävd och undrar varför personen inte litar på en. Det är jobbigt om någon hör av sig för mycket, till exempel skickar sms hela tiden och kräver att man ska svara.
Sol

Det är nog mest drygt, men man får ju bekräftat att det är någon som tycker om en eller är avundsjuk på en. Men i längden är det nog mest drygt.Svartsjuka tar jättemycket på krafterna. Man får helt enkelt utbrott av svartsjuka.
Pierre

Jag blir kvävd av att personen är på hela tiden och frågar om allt.
Emma

Så länge personen som är svartsjuk berättar det för mig och varför är det inga problem. Då hinner svartsjukan sällan växa sig stor och bli ett problem. Berättar de inte, utan fortsätter att vara svartsjuka blir det ett stor problem som tar mycket energi.
Jenny

Svartsjuka i viss grad känns som en bekräftelse på att man betyder något för personen som blir svartsjuk. Men om partnern blir svartsjuk för ofta och vid tillfällen som saknar grund blir det en stor börda för relationen.
Basar

Hemskt om anklagelserna är falska, det kan kännas väldigt jobbigt. Man kan även bli frustrerad att man hela tiden måste förklara att situationen inte ser ut som den andre tror. Den som är svartsjuk mår ofta dåligt, svartsjuka kan leda till förstörda relationer, det beror på situationen.
Ailin

Man kan börja må väldigt dåligt psykiskt.
Maja

Svartsjuka leder oftast till problem inom relationen, oro och att man inte litar på varandra.
Fabio

Information om sidan

  • Redaktör:

    Anna Eklund
  • Fotograf:

    Ulrica Zwenger