Alternate Text

UMO frågade: Vad kan man göra när man själv är svartsjuk?

Ett svart hjärta

Man får inse att svartsjuka bara leder till problem. Man får övertala sig själv att ens partner vill ha just en själv och ingen annan.
Fabio

Om man inte kan hantera svartsjukan själv kan man söka hjälp, man kan få hjälp av kuratorn i skolan till exempel eller kanske på en ungdomsmottagning eller något. Huvudsaken är att man själv tar ansvar och söker hjälp så man inte förstör för sig själv eller för den man är svarsjuk på.
Emma

Det handlar om självkänsla, man får jobba på den. Man får också försöka lita på den man är ihop med. Om man vill få komplimanger kan man säga det, man kan förklara att man behöver det extra mycket just för stunden.
Sol

Man kan jobba bort den om man kommer på vad själva orsaken till svartsjukan är. Det kan vara allt ifrån att ett förhållande som inte är bra, till att man måste jobba med sin självkänsla. Om personer mår dåligt över ens svartsjuka är det verkligen dags att ta tag i det både för sin egen och för andra skull.
Jenny

Lös problemet genom att vara ärlig. Skäms inte för din svartsjuka, utan berätta det till personerna som är inblandade.
Ailin

Man kan påminna sig själv om att man är omtyckt och har en bra relation. Man kan också påminna sig själv om alla gånger man varit svartsjuk och det inte har haft något med verkligheten att göra, utan bara handlat om ens egen osäkerhet.
Therese

Mitt favorittips är att stänga av mobilen och sätta på en humorfilm och bara njuta. Man kan också tänka: ”Han var ju ändå inte något för mig, världen är stor jag träffar snart någon ny.”
Pierre

Bit ihop och räkna upp alla saker som gör att du litar på din partner. Tänk positivt, om du inte gör något för att medvetet såra din partner varför skulle då han eller hon göra det mot dig?´
Erica

Man får stå ut med känslan bara.
Victor

Information om sidan

  • Redaktör:

    Anna Eklund
  • Fotograf:

    Ulrica Zwenger