Alternate Text

UMO frågade: Hur gör man slut på ett schysst sätt?

UMO ställde frågan ”Hur gör man slut på ett schysst sätt?”. Här är några av svaren, berättelserna och tipsen som kommit in. Hur tycker du att man gör slut på ett schysst sätt, skriv i formuläret längre ner på sidan och skicka till oss.

Helt ärligt, om någon fortfarande är kär i en, finns det nog inget sätt i världen att göra slut som är schysst. Men om du ska göra slut, sätt dig ner med din partner och säg allt som du inte gillar. Det viktigaste är att du inte ska få den andra personen att känna att det är hans eller hennes fel att man gör slut, även om det är så.
Dennis, 15 år

Illustration där det står skrivet THE END med vita bokstäver.Personligen, att göra slut över SMS, MSN eller mail borde vara olagligt. Det visar att man inte bryr sig om personen alls. Det är respektlöst, stå upp för vad du ska göra istället.
Everlinn, 16 år

Man gör det öga mot öga och pratar med personen. Man ska inte lämna några luckor eller obesvarade frågor. Man kan även försöka se till att fortsätta hålla kontakten och behålla vänskapen. Det finns många förhållanden som slutat med att personerna hatar varandra för livet, eller åtminstone en av dem.
David, 18 år

Att säga ”Jag tycker om dej jättemycket, du är finast… men jag gör slut” gör den andra förvirrad och personen kommer undra varför man egentligen gör slut. Det har i alla fall jag varit med om.
Amanda, 17 år

Gör det på en öppen plats, utan några vänner vid närvarande. Det gör så att personen man gör slut med, kan få friheten att resa på sig att gå när han eller hon vill. Dessutom så brukar det bli minst dramatik på offentliga platser.
Nina, 21 år

Gör slut face to face, är det jättelångt avstånd mellan så kan man ringa. Man måste förklara och gråta lite om man behöver det. Bara man är ärlig (fast inte helt ärlig, typ ”du hade sån vidrig fotsvett eller något sånt”).
Anna, 16 år

Information om sidan

  • Redaktör:

    Jens Klitgaard
  • Illustratör:

    Cecilia Birgerson