Alternate Text

UMO frågade: Vem är du?

Vad drömmer du om, vad tänker du på, vad gör du om dagarna? UMO ställde såna svåra frågor till några personer. Här kan du läsa svaren.  

Carolin

Jag läser hotell och turism för att det känns som en möjlighet att komma ut i världen och träffa människor. Vi läser till exempel service och bemötande, om vad man ska tänka på när man träffar olika människor. Det intresserar mig.
Jag läser mycket böcker. Och ända sen jag var liten har jag hållit på och målat och tecknat. Jag gör det fortfarande, som hobby. Mest gör jag porträtt, och då använder jag kol när jag tecknar. Jag har tänkt tanken att hålla på med det som yrke, men jag tror det är för riskabelt och för svårt att leva på. Många konstnärer blir ju kända först när de dör.  Carolin, 17

Amilton

 

Just nu pluggar jag på ekonomilinjen, för det är nyttig kunskap för mig. Jag har redan startat ett eget företag, där jag erbjuder husvård och städning. Jag tänker fortsätta att bygga upp företaget ett tag. Men sen tror jag att jag kommer att plugga till mäklare. Själv vill jag bo i ett eget hus när jag är vuxen. 

På fritiden träffar jag vänner och är med min tjej. Jag springer och går på gym för att ta hand om mig själv. Och så håller jag på att ta körkort.

Jag lyssnar ganska mycket på musik. Mest klassisk musik, som spansk eller italiensk opera. Amilton, 18.


Ronja

Jag har aldrig haft något särskilt intresse. Till exempel har jag aldrig hållit på med någon idrott eller så. Jag hänger med kompisar och tar saker som de kommer. Som person är jag glad och gillar att umgås med vänner. Jag har bra vänner och kan prata med dem om det mesta. Nu pluggar jag restaurang och så jobbar jag extra på ett kafé. Jag trivs med både det och plugget. Om några år kan jag tänka mig att jag kommer att jobba med någonting som har med restaurang att göra.  
Ronja, 16

Ghino

Jag bor i Farsta nu, men jag bodde i Havanna också när jag var mellan fyra och tio år. Just nu vet jag inte riktigt om jag ska plugga eller jobba. Jag tror jag kommer att plugga. I så fall något inom bygg. Det är bra lön och det kommer alltid att finnas jobb. Helst vill jag bli kranförare för då har man en hel del ansvar och jobbar mycket ensam och det skulle passa mig.

Min mamma dog två år sen, i en bilolycka på Kuba. Det var då jag gjorde tatueringen med hennes namn på min hals. Jag var bara 17 år, men jag fick ändå göra den. Jag har tatueringar över hela kroppen. På armarna har jag böner som ska skydda mig och de jag känner.  
Fotbollen och laget är en fast punkt i mitt liv, jag känner alla i laget och vi tränar två gånger i veckan. När jag lyssnar på musik blir det mycket hiphop från 90-talet, som Biggy och Tupac. 
Ghino, 19

Ivan

Jag föddes i Moskva och flyttade hit när jag var 4 år. Jag känner mig som en typisk stockholmskille. Nu pluggar jag till civilingenjör på KTH (Kungliga tekniska högskolan. Jag läser farkostteknik, och det innebär allt från rymdteknik till undervattensfarkoster. Det är lite av en plan B, men jag vet inte riktigt vad plan A är. Jag har alltid gillat ämnen som matte och fysik.

På fritiden spelar jag alla möjliga sorters spel, hänger med kompisar och musiken jag gillar är mest house, lounge och jazz. Och så tränar jag på gym och simmar. Ivan, 21


Jag jobbar på ett äldreboende och så passar jag barn på gym när deras föräldrar tränar. När jag är ledig brukar jag skejta, hänga med kompisar eller gymma. Min kille och jag träffas också ofta. Vi brukar bowla och spela tv-spel men nu har vi sagt att vi ska virka istället för att sitta vid datorn hela tiden.

Jag skriver alltid, har med mig mitt block hela tiden och jag tycker det är lättare att skriva än att prata när jag ska uttrycka mig. Eftersom att jag gillar att meditera och behöver hitta min inre ro, drömmer jag om att bo i en regnskog vid ett vattenfall. Där ska jag jobba som författare och bo med min pojkvän och mina vänner. Jag har sett bilder på platser där husen är byggda högt upp i träden!
Royana, 24 år

Information om sidan

  • Redaktör:

    Mia Faber
  • Manusunderlag:

    Ulrica Zwenger