Vet inte om jag vill vara ihop?

Fråga

Jag är ihop med en kille som jag varit ihop med tidigare. Jag älskade honom alltid, men det visade sig att han bara hade låtsats gilla mig. Jag gav honom flera chanser men det slutade alltid med att han gjorde slut.

Men efter ett tag gav jag honom en chans till. Han hade förändrats helt, och visade respekt mot mig och att han älskar mig. Så vi är ihop igen och allt är jättebra och han gör mig lycklig, Men det är en sak. Det är nästan som att jag har blivit helt kall inombords.

Vissa dagar vill jag bara glömma honom, vill att han ska försvinna och att inget skulle ha hänt mellan oss. Men det går inte, vi går i samma skola.

Jag älskar honom fortfarande. Men ibland känns det som att jag inte räcker till.

Svar

Det är inte alltid lätt att veta om man gör rätt eller fel. Om man är tillsammans med någon kan man känna lite olika för den personen. Ibland känner man sig jättekär och ibland känner man inte så mycket. Om du känner dig väldigt osäker kan det vara bra att ta det lugnt och känna efter.

Du kan till exempel skriva ner på en lapp och ställa dig olika frågor. Det kanske hjälper dig att tänka lite klarare. Här får du exempel på lite frågor:

  1. Vad är det som är jättebra mellan oss?
  2. Varför vill jag bara glömma honom vissa dagar?
  3. Om han inte gick i min skola skulle jag inte vara tillsammans med honom då?
  4. Vad skulle bli bättre om jag gjorde slut?
  5. Vad är det jag älskar hos honom?

Du skriver att det känns som om inte du räcker till. Är det kanske så att han inte räcker till, att du inte riktigt får det du behöver och vill ha? Om jag förstår dig rätt känner du dig också osäker på om du vill ha sex just nu eller inte. Det kanske beror på att du känner så mycket olika känslor för honom.

Det kan vara jättebra att få prata om sina tankar med någon. Det kan göra att man blir mer säker på sig själv och sina val. Om du vill kan du gå till en ungdomsmottagning. Där är de bra på att prata om just sånt här som du undrar över.

Med vänliga hälsningar

Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut