Min kille blir våldsam när han dricker, hur ska jag göra slut?

Fråga

Min kille har på senaste tiden börjat dricka väldigt mycket och när han är full så kan han bara helt plötsligt börja skrika åt mig och slå mig.

Det händer inte alla gånger, men oftast. När han är nykter är han jättesnäll, och det är svårt att tro att han blir som ett svin när han dricker.

Det är inte många som vet om det här. Mina kompisar tror inte på mig och det gör det jättejobbigt för mig. Jag har verkligen tröttnat på honom men vågar inte göra slut.

Han tror att det är okej att han beter sig som han gör, jag har fått honom att tro att han äger mig på något sätt. Kan ni ge mig förslag på hur jag ska göra slut? Det går inte att prata med mina kompisar, det har jag försökt.

Svar

Inga ska behöva vara tillsammans med någon som slår en. Din kille behöver hjälp med sitt drickande och sin aggressivitet .Men att han slår dig är ett brott som du kan polisanmäla.

Du skriver att du inte vågar göra slut. Men du vet att du behöver göra det, eftersom du frågar hur du ska göra. Det tycker jag låter bra, även om det kan vara svårt att göra slut.

Jag tycker att du ska berätta för honom om att du inte vill vara tillsammans med honom och varför. Gör det när han är nykter. Känns det svårt att göra slut när du är ensam med honom så ta med dig någon som stöd. Du kan också göra slut via sms eller nätet.

Mitt råd är att du inte har någon kontakt med honom efter att du har gjort slut. Det kan vara så att han försöker kontakta dig, men som läget är nu,tycker jag inte att ni ska ha kontakt. Kanske ni kan vara kompisar i framtiden om han får hjälp, men inte nu.

Om du känner att du behöver stöttning av att göra slut med din pojkvän tycker jag att du ska kontakta en ungdomsmottagning och få stöd av en kurator eller en psykolog. Du kan också ta hjälp av någon vuxen hemma.

Med vänliga hälsningar

Johan Nilsson, sjuksköterska

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Johan Nilsson, sjuksköterska