Min flickväns pappa hatar mig, vad ska jag göra?

Fråga

Min flickväns pappa hatar mig, vad ska jag göra?

Svar

Det första jag undrar är hur vet du att pappan hatar eller ogillar dig? Är det något du märker på hur han uttrycker sig eller är det något han gör? Eller har han sagt det direkt till dig, eller sagt något om dig till någon annan?

Ibland kan det vara svårt att verkligen veta vad en annan person tänker och tycker. Du kanske kan prata med din flickvän om hur du tänker och upplever sin pappa? Då får du kanske veta mer om vad pappan tycker och tänker, om hon vet det.

Även om jag inte vet hur du märker att pappan ogillar dig, funderar jag på om det är möjligt att prata med honom om hur du känner? Att prata brukar nästan alltid vara bästa sättet att lösa krångliga situationer.

Om pappan har sagt att han hatar dig, eller på något annat tydligt sätt visar det, kan du kanske fråga om ni kan prata om det. Det är bra att i förväg tänka på vad du vill säga. Då är det lättare att känna sig mer lugn, självsäker och beredd på att verkligen prata om saken.

Det är bra om du säger hur du känner till pappan. Börja med att berätta hur du upplever situationen och vad som får dig att känna så. Du kan till exempel säga att du känner dig ledsen när han talar illa om dig. Det brukar vara bäst att berätta vad man själv känner istället för att säga hur fel den andra har.

Men ibland är det också så att man inte gillar varandra och då måste man hitta sätt att leva med det. Om det blir så att ni inte kan prata om det, kan det vara bra att du försöker visa flera olika sidor av dig. Kanske kan du visa tydligt på olika sätt att du tycker om hans dotter, din flickvän. Mår hon bra av att vara med dig, kommer nog hennes pappa att se det också, även om det kan ta tid.

Med vänliga hälsningar

Johan Nilsson, sjuksköterska

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Johan Nilsson, sjuksköterska