Jag är kär i min lärare, vad ska jag göra?

Fråga

Är en tjej som går i gymnasiet och är fruktansvärt kär i min lärare, jag åtrår honom. Jag är inte helt säker men jag tror att han känner liknande för mig. Däremot är det stor åldersskillnad och det gör mig lite orolig. Vad ska jag göra?

Svar

Även om din lärare skulle ha samma känslor som du är han hindrad av att han arbetar på skolan som du går på. Man kan säga att du är i en form av beroendeställning till honom på grund av att han är lärare och du är elev. Med den typ av ansvar som lärare har för elever så är det inte lämpligt att visa känslor för eller inleda ett förhållande med en elev.

Tyvärr måste man ibland acceptera att det finns hinder som omöjliggör en kärleksrelation. Det betyder inte att det är något fel på en, utan det är bara så det kan vara ibland. Det är inte ovanligt att man blir förälskad eller har fantasier om en lärare.

Att vara kär eller åtrå någon fast man vet att det inte går att inleda någon kärleksrelation kan vara komplicerat. Ibland kan det vara härligt att bara vara förälskad och fantisera om någon på avstånd.

Det är bara du själv som kan bestämma om du ska visa dina känslor eller om du ska låta det stanna vid fantasier och en förälskelse på avstånd.

Om du skulle vilja prata mer med någon om hur du känner kan du vända dig till någon vuxen som du har förtroende för. Kuratorn på skolan och skolsköterskan kan du också samtala med. De är vara vana att prata med ungdomar om kärlek, relationer och sex.

Med vänliga hälsningar

Sara André, skolkurator

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Sara André, skolkurator