Hur vet man att man är lesbisk?

Fråga

Hur man vet att man är lesbisk? Jag är kär i killar hela tiden, men det som göra att jag blir fundersam är att jag brukar kolla på tjejers kroppar. Jag är väldigt intresserad av mode och skönhet men jag vet inte... Det känns bara så läskigt!

Jag vill verkligen inte vara lesbisk! Och det kräver faktiskt ganska mycket mod att ens tänka på det. För jag är är rädd för svaret! Är det här normalt?

Svar

Ja, att fundera kring sånt här är vanligt.

Ett helt klart svar på vilken sexuell läggning du har kan jag inte ge. Men man brukar märka vilket kön man blir kär i och/eller tänder på och vill ha sex med. Om det är killar, tjejer eller både och.

Vad tänker och känner du när du tittar på tjejer? Känns det upphetsande eller tittar du för att se hur andras kroppar ser ut? Genom att fundera på såna saker kommer du att komma fram till din sexuella läggning.

Oavsett vem man vill ha sex med eller blir kär i är man själv samma person. Det förändrar inget hos en själv. Och man måste inte vara på något annat sätt beroende på vilken sexuell läggning man har.

Med vänliga hälsningar

Johan Nilsson, sjuksköterska

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Johan Nilsson, sjuksköterska