Hur vet man att man är bisexuell?

Fråga

Jag är en tjej på 15 år som undrar hur man vet att man är bisexuell? Är det när man vill ha sex med både killar och tjejer? Eller är det när man blir kär? Eller är det när man inte tycker att det spelar någon roll vem man är kär i?

Svar

De flesta funderar ibland över sin sexuella läggning. Man kan känna olika sorters känslor för tjejer och killar eller bli både attraherad och kär i olika kön. Det är bara man själv som kan känna vilka personer och vilket kön som man blir kär i eller attraherad av.

Man väljer också själv om man vill bestämma sig för att man har en viss läggning eller om man överhuvudtaget vill kalla sig något som har med sexuell läggning att göra.

Om man känner sig osäker kan det vara bra att prova sig fram till vad som känns bäst. Det viktigaste är alltid att det känns bra för en och att man är nöjd och trivs med den man är.

Ibland kan det vara skönt att prata med någon om sina funderingar. Kanske finns det någon bra kompis eller vuxen i din omgivning som du kan bolla dina tankar med.

Du kan också prata med någon på en ungdomsmottagning eller med kuratorn på din skola. De är vana att prata med ungdomar om liknande frågor.

Med vänliga hälsningar

Sara André, skolkurator

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Sara André, skolkurator