Hur stor penis måste man ha för att kunna ha kondom?

Fråga

Jag undrar hur stor penis man måste ha för att kunna använda kondom? När jag använder kondom så skrynklar den sig och en gång åkte den av och fastnade inne i tjejen. Vad ska jag göra?

Svar

Det går inte att säga att penisar ska ha en viss storlek för att man ska kunna använda kondom. Däremot finns det några saker du kan tänka på om du har problem med att kondomer skrynklar sig eller ibland glider av.

Har du en kort penis är det vanligt att kondomen skrynklar sig. Det kan kännas lite prassligt och i värsta fall kan kondomen glida av. Ett sätt att lösa det på är att dra kondomen över pungen också. Då får kondomen fäste och stannar kvar.

Ofta behövs lite övning för att få det att funka, eftersom testiklarna kan glida omkring i pungen och vara svåra att få in i kondomen. Därför kan det vara bra att prova själv först, till exempel när du onanerar.

Om det känns som att kondomen glider av på grund av att du har en smal penis kan du prova en kondom med mindre omkrets, till exempel Pasante Trim, Amor Young eller Iron Grip. De finns att köpa i välsorterade kondombutiker eller på internet.

Med vänliga hälsningar

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut