Hur ska jag komma över mitt ex?

Fråga

Min kille dumpade mig för två månader sen och nu kan jag inte sluta tänka på honom. Jag gråter när jag tänker på hur mycket jag älskar honom. Vad ska jag göra för att komma över honom?

Svar

Det är alltid jobbigt när man blir dumpad av någon man är kär i och jag förstår att du är väldigt ledsen. Jag tror att alla olyckligt kära har sina egna sätt att komma över att man blivit dumpad. Ett sätt är ju naturligtvis att prata om sina känslor och om hur man mår med någon som är en bra på att lyssna.

Har du någon i din närhet som du kan berätta för hur ledsen du är? Det kan vara en kompis, äldre syskon eller dina föräldrar. Om det finns en ungdomsmottagning i närheten av där du bor, så är det ett bra ställe att få prata om olycklig kärlek.

Att skriva ner sina tankar och känslor kan också vara ett bra sätt att komma igenom det svåra. Dagboken eller anteckningsboken blir som en vän du berättar för. Försök också minnas de fina stunderna du hade med din kille, och tänk att så där fint kan det även bli med nästa person du blir kär i. Att se framåt och längta till något nytt kan trösta ett olyckligt hjärta.

Med vänliga hälsningar

Åsa Svensson, kurator

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Åsa Svensson, kurator