Får jag större penis med en penispump?

Fråga

Jag sökt information om en slags penispump man använder med vatten för att så småningom förstora sin penis permanent, både tjocklek och längd.

För mig känns det logiskt att faktiskt kunna förstora penisen med hjälp av en penispump. Men hur är det egentligen? Eftersom penisens blodkärl, vävnad och framför allt svällkroppar måste utvidgas av en penispump bör man väl kunna förstora sin penis med tiden genom att använda penispumpen regelbundet och på så sätt stretcha/tänja/töja ut penisen?

Jag har även läst på nätet om läkare som varit med om personer som köpt penisförlängare och förstört sin penis. Men om man är försiktig så bör man väl ändå kunna få större penis? Vad säger ni? Förändras ens penis tillfälligt eller permanent? Blir den slappare vid stånd eller är det ingen skillnad?

De flesta svar jag kan tänka mig få av experter när det gäller frågor som denna är "Var nöjd med det du har" och faktiskt så är jag nöjd. Men vem skulle tacka nej till någon centimeter till?

Svar

På nätet kan man hitta information om flera olika metoder som sägs kunna öka penisens storlek. Men varken sträckning, dragbelastning, massage, pumpar, piller eller krämer har något varaktigt resultat på penisstorleken. Metoderna är inte heller vetenskapligt granskade. Det betyder att man inte säkert vet vilka skador eller komplikationer de kan leda till.

Penispumpar säger sig öka vätskemängden i penisen. Den suger in blod i penisen. Det kan göra att den tillfälligt ser större ut. Men effekten är inte permanent. Slutar man använda pumpen får penisen tillbaka sin vanliga storlek.

Om man använder pumpen under en längre tid kan det leda till skador på penisens svällkroppar, även om man är försiktig och följer bruksanvisningen. Har man svårt att få stånd kan pumpen förbättra erektionen, men får man skador på svällkropparna kan ståndet försvagas.

Den enda varaktiga metoden för att öka penisens längd är genom en operation. Men det är viktigt att veta om att en sån operation i första hand har effekt på penislängden vid slakt tillstånd. I de flesta fall kan penisens längd ökas med ungefär två till tre centimeter. Vid stånd märks resultatet av operationen bara i begränsad utsträckning.

Killar har i alla tider funderat över storleken på penisen och jämfört sin penis med andras. Många tänker, precis som du, att det skulle vara bra om penisen var lite större. Men penisar ser olika ut. De har olika form och storlek.

Det kan vara bra att veta om att penisens storlek inte har någon större betydelse vad det gäller hur skönt man kan ha själv när man har sex, eller hur skönt det är för någon som man har sex med.

Vill du prata med någon om det här eller få mer information, kan du vända dig till en ungdomsmottagning eller en vårdcentral.

Med vänliga hälsningar

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut