Borde jag ta kontakt med henne?

Fråga

Jag har nyligen lärt känna en tjej som jag gillar, och har pratat ganska mycket med henne. Men jag har fortfarande inte frågat om telefonnummer eller träffat henne på fritiden.

Snart börjar sommarlovet och jag kommer troligtvis inte träffa henne innan dess och troligtvis inte någon gång under sommarlovet heller. Så jag vill försöka ta det ett steg längre innan dess.

Jag har henne på Facebook, det är det enda sättet jag skulle kunna kontakta henne på. Borde jag skriva till henne där? I så fall vill jag gärna ha tips på vad jag kan skriva. Jag tror att det bästa är att fråga någon fråga som inte handlar om privatlivet och hoppas på att en konversation startar där ifrån.

Jag vet att hon känner många andra killar men att hon inte har en pojkvän. Tror ni att hon kommer tycka att det är obehagligt om jag skriver något till henne, eller borde jag göra det?

Svar

Jag tycker att det låter som en bra idé att skriva till henne på Facebook. Att på något sätt ta kontakt med henne, är ju faktiskt enda sättet om du själv lära känna henne mer

Jag tror inte att hon kommer att tycka det är obehagligt eller jobbigt. Hon kan själv välja om hon ska svara dig eller inte. Kanske funderar hon också på att ta kontakt, och då kommer hon att bli glad att du skriver.

Om hon inte är intresserad på samma sätt som du kanske hon ändå svarar för att hon tycker du är en bra person. Om hon tycker det är jobbigt tror jag att hon avstår hon att svara.

Jag tänker att du antigen kan skriva något helt neutralt och se hur hon reagerar. Det kan då räcka med en kommentar om att det ska bli skönt att vara ledig eller om något som du tänker göra i sommar. Det är precis som du skriver, något som sen kan leda vidare till annat prat och så småningom till att ni träffas under sommaren.

Eller om du vill våga dig på mer än så kan du skriva ett privat meddelande till henne. Då tänker jag att du kan skriva att du faktiskt tycker att det vore roligt om ni kunde ses någon gång och göra något kul tillsammans under sommaren.

Vad det skulle vara behöver du själv fundera på, eftersom det handlar om vad du och hon är intresserade av. Det kan vara allt från att bara hänga ihop, ta en fika eller gå på bio.

Ni har pratat en hel del nu skriver du, så jag tycker inte det skulle vara konstigt att skriva så. Ett sånt meddelande visar ju lite tydligare att du är speciellt intresserad av att träffa henne. Då blir allting mer tydligt mellan er och det blir lättare att gå vidare.

Men det innebär också att det finns en risk att du blir avvisad. Att bli det är jobbigt, men det är inte värre än att man då kan göra andra grejer och acceptera att det är så det är.

Med vänliga hälsningar

Anna Widell, kurator

Information om sidan

  • Manusförfattare:

    Anna Widell, kurator