Alternate Text

Filmer om sex

Här hittar du filmer som handlar om sex, på olika sätt. Filmerna handlar om en massa annat också så klart. Kärlek, svek och oväntade följder av sex.  

Bara Bea

Regi: Petter Næss

Bea går på gymnasiet. Hon drömmer om två saker: att bli med sin oskuld – alla andra har ju gjort DET - och att komma in på en författarkurs i Kanada. Hon tar tag i det där med oskulden först. Skolans snyggaste kille börjar visa intresse för Bea. Men tjejkompisarna säger ju att man inte ska förlora oskulden till den man är kär i, man ska öva lite först. Då dyker den något äldre killen Anders upp. En härlig norsk film som beskriver tjejers sexdebut på ett roligare sätt än man ofta ser på bio.

Ligg med mig

Regi: Jannicke Systad Jacobsen

Platsen är en sömnig håla i Norge där allt tycks stå stilla. Alma drömmer om att finna någon att älska och att bli av med oskulden, vilket gör att hon ägnar timmar åt dyra telefonsexsamtal. Hennes mamma kan hålla sig för skratt. På en skolfest hamnar Alma i en intim och ganska pinsam situation med Artur - alla tjejers stora favorit - och blir till åtlöje i hela skolan. Hånad, utfryst och alltmer desperat bestämmer hon sig för att göra något drastiskt åt saken...