Alternate Text

Filmer om kroppen

Här är några filmer som handlar om kroppen. Allt från att bli oplanerat gravid till att dansa och springa. Har du tips på fler filmer? Hör av dig till UMO!

Bild på filmen Martha & Niki

Martha & Niki

Regi: Tora Mkandawire Mårtens

Hiphop-dansarna Martha och Niki siktar på att vinna Juste Debout i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen. Om de vinner kommer det att vara första gången som två tjejer blir världsmästare. Filmen är en dokumentär och handlar om två dansares kärlek till dansen och till varandra men också om problemen som kan uppstå när vännerna inte vill samma sak. En härlig och spännande film för dig som gillar dans och musik!

Juno

Regi: Jason Reitman

Sextonåriga Juno får reda på att hon är gravid, vilket hon av misstag har blivit med sin bästa kompis. Juno tänker först göra abort, men ändrar sig i sista minuten och väljer att adoptera bort barnet. Filmen kretsar kring Juno, bästisen, adoptivföräldrarna som Juno snabbt blir vän med, graviditeten och Junos val.

Jag tycker filmen är bra. Det är en komedi så allt är lite överdrivet och ibland orealistiskt. Men den är mysig, fin och smårolig. Filmen är musikinriktad vilket passar musiknördar. Huvudkaraktären Juno är speciell och alltid rapp i tungan.

Recensionen är skriven av Stina 

Knocked up / På smällen

Regi: Judd Apatow

Alison har äntligen chans att få drömjobbet som programledare. Hon går ut för att fira och träffar charmige, omogne Ben och följer med honom hem. Snabbt inser hon att det aldrig kommer att bli något mer mellan dem. Efter några veckor på det nya jobbet upptäcker hon att hon är gravid. Med Ben. Ska hon kontakta honom eller klara situationen själv? En romantisk komedi som driver med könsroller.

Bild på filmen Spring Lola

Spring Lola

Regi: Tom Tykwer

Manni har slarvat bort 100.000 tyska mark. Om 20 minuter ska hans kriminelle boss komma och hämta pengarna. Den enda som kan hjälpa honom är flickvännen Lola. Och det enda hon kan göra är att använda sin kropp. Till att springa. Lola springer och springer. Minuterna går. Manni blir mer och mer nervös. Ska Lola hinna rädda honom? En prisbelönt kultfilm, spännande och originell med musik och högt tempo. Särskilt i Lolas fötter.