Jag vågade säga ifrån

Jag vill berätta om en sak som hände mig för någon vecka sedan som jag faktiskt är stolt över,men som jag vid den situationen kände mig alldeles livrädd.

Jag och två av mina vänner och fyra bekanta stod och pratade bredvid en lekpark. En utav de bekanta,vi kan kalla honom för killen, hade skrivit till en av mina vänner att han ville ligga med mig. Aldrig har någon kille visat intresse för mig och han skickade oseriösa smileysar. Jag och min vän skrattade och trodde att han skämtade så vi skämtade tillbaka och sa att jag ville ligga med honom också .

Så vi stod vid lekparken och pratade. Jag märkte att killen var lite uttråkad eftersom ingen pratade med honom.

Efter ett tag hade alla bekanta gått och då var det bara jag,min kompis och killen kvar. Vi bestämde oss att åka iväg i hans bil. Så vi åkte några varv runt vår hemstad och pratade allihop med varandra. Några gånger när vi pratade nämnde killen meningen "sen knullar vi". Jag trodde förstås fortfarande att han skämtade så jag svarade bara "mm" varje gång.

Men efter ett tag börjar min kompis må dåligt och ville hem. Vi släppte av henne och jag och killen satt ensamma i hans bil. Jag trodde vi skulle fortsätta att åka några varv men istället körde han in på en grusväg in till skogen. Jag började bli nervös och undrade: var han verkligen seriös om detta? Ville han verkligen ligga med mig?

Väl i skogen stannar han bilen och tittar på mig. Han frågar om jag vill göra det. Jag var helt panikslagen! Jag var oskuld och det var inte han. Jag känner honom knappt. Vi har träffat varandra fyra gånger och aldrig ensamma. Jag såg att han viftade med en röd liten förpackning. En kondom.

Jag kunde knappt prata. Jag sa bara "vet inte" och kollade ner i min mobil.

Jag började fundera. Ville jag verkligen förlora oskulden i en trång bil med någon som jag knappt känner? Jag har aldrig haft sex förut. Jag har aldrig haft en pojkvän. Jag har aldrig blivit kysst. Skulle jag uppleva allt på en gång med en främling? Jag ville inte se på honom. Jag var så rädd. Rädd för att han inte skulle tycka om mig. Att jag var feg. Han ville antagligen bara ha sex med mig för att han hade lust. Vi var trots allt nästan främlingar. Jag hade alltid fantiserat om att tappa min oskuld med en pojkvän och i en säng.

Jag såg hur han började smeka insidan på mitt lår och jag såg på honom. Men då kände jag direkt att det som hände var helt fel. Så jag sa nej. Jag vågade säga ifrån. Han blev såklart lite sur och besviken men han accepterade det ändå och jag är glad över att han inte försökte tvinga mig till något jag inte ville. Han var även snäll nog att skjutsa mig hem.

Detta är ett tips till alla oskulder. Tänk igenom först vad ni vill. Känns det fel så våga säga nej. Du bestämmer själv över din egen kropp och ingen ska behöva tvinga dig. Första gången ska vara speciell och man ska göra det med någon man tycker mycket om. Det heter trots allt att "man älskar".

E, 16 år