Jag ångrar inget – men tänk om jag bara väntat lite grann…

Jag var 14 år när jag hade sex för första gången, när jag ser tillbaka nu inser jag att det var lite för tidigt för mig. Jag ångrar ingenting men jag kan inte låta bli att tänka på hur det hade varit om jag bara inte fallit för grupptrycket och lyssnat på mig själv och vad jag var redo för.

Jag har läst de andra berättelserna här på UMO men det finns inget som riktigt tar upp hur min första gång var.

Jag och min pojkvän hade varit tillsammans i tre veckor när vi hade sex första gången. Vi gick i samma klass och hade gjort i 2 år redan så vi kände varandra, men inte så väl.De tre tjejerna jag var med i skolan hade redan pojkvänner eller killar på g och de hade alla haft sex förut, utom jag. De frågade ofta om jag haft sex än med min pojkvän men jag ville vänta lite till, jag var inte redo.

En dag efter skolan gick jag och min pojkvän hem till mig, vi var ensamma hemma och skulle vara det ett tag så vi började kyssas och hångla, kläderna åkte av och sen helt plötsligt så var vi där.

Han frågade om jag var redo, och jag som ville kunna säga ja till tjejkompisarna när de frågade nästa dag om jag haft sex intalade mig själv att jag var redo, så jag sa ja. Det var fumligt och nervöst när kondomen skulle på och ännu mer nervöst och fumligt när han skulle in i mig, det var första gången för oss båda. Det gjorde lite ont så vi tog de sakta och efter ett tag så slutade det spänna och göra ont, vi höll på ett tag ca 30 min.

Efteråt kände jag mig äcklig, jag kände inte min pojkvän så superbra och att förlora oskulden var för mig en rätt så stor sak. Jag hade alltid målat upp en bild av hur min första gång skulle varit och den skulle inte kännas så här. Det var då jag insåg att jag inte alls var redo, hur mycket jag än intalade mig själv det.

Jag sa till min pojkvän att jag ville vänta med att ha sex igen och han var så förstående. Vi hade inte sex på 6-7 månader igen och den perioden gjorde oss tajtare och mer säkra på varandra.

Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 2 år nu och jag älskar honom så oerhört mycket, och jag lovar att sex är så mycket bättre när man känner sig säkra med varandra och litar på den andre.

Jag ångrar inget jag gjort, speciellt inte min första gång även fast den inte var som jag tänkt mig. Men ibland kan man inte undvika att fundera på hur det hade varit om vi hade väntat med sex bara någon månad, kanske hade jag fått uppleva min drömförstagång…

Det jag försöker få fram är att man absolut inte ska stressa fram något man inte är redo för. Sex och speciellt ens första gång kommer bli så mycket bättre om man är helt säker på att man är redo och även litar och känner sig säker med den man ska ha sex med. Det viktigaste är nog också att man inte faller för grupptrycket runt om. Stå på er och säg nej om det inte känns rätt!!!

Tjej, 16 år