Trassel med vän

Jag hade en nära vän förr, ända ifrån förskolan. Men nu i sexan har jättemycket förändrats. Vi är bara 5 tjejer i min klass så rykten kan spridas snabbt och så.

Det började ungefär i slutet av femman när jag och hon plus en till kompis fick börja spela handboll med en åldersgrupp äldre än oss. Hon blev bra vän med en tjej som är ett år äldre än oss. Dom var med varandra mycket och hittade på saker. Jag fick inte förfrågan att vara med så mycket, men det gjorde mig inte så mycket.

Men nu i sexan så har det hänt mer saker, hon vänder ryggen mot mig när jag kommer eller så går hon ifrån mig när vi gör saker. Och sen så har hon börjat vara med en tjej som är fyra år äldre än henne. Eller dom är inte men hon försöker spela lite cool och så framför henne.

Och då är det tydligen lite extra viktigt att jag inte kommer in i bilden. Då kan hon skratta när jag gör småfel och ge speciella blickar till tjejen som är äldre än oss. Och i skolan så får jag höra att hon kan ha sagt skit om mig från andra kompisar. För en tjej berättade jag hur jag kände med henne och så. Men nu är jag rädd att hon ska berätta för henne, det jag sagt även fast jag egentligen inte har sagt dumma saker om henne.

Men när rykten går från person till person kan det ju bli fel. Så jag går och oroar mig att hon kommer snacka ännu mer skit om mig. Och eftersom hon har varit en ledare i alla år så kommer nog dom flesta vara på hennes sida. Men jag har faktiskt min bästa vän men hon går på en annan skola. Det är ett väldigt stort trassel med lögner och skvaller. Jag hoppas att det kommer att lösa sig snart.

Ps: jag är mindre med henne och försöker att undvika henne lite för att slippa bli ledsen.

Anonym