Utfryst av nästan en hel klass

Hej,

jag tänkte berätta vad som hände när jag började femman.

I fyran så mixades klasserna. Jag var ändå nöjd eftersom att jag kom i samma klass som min dåvarande bästa vän som jag har känt i princip hela mitt liv. Våra mammor var bra kompisar förut och vi gick på samma dagis och klass i lågstadiet.

När jag började femman så började en ny tjej i vår klass. Hon delade upp klassens tjejer i två grupper. Alla "coola" var med henne och alla "töntiga" var med varandra. Vi var sammanlagt 13 tjejer i klassen. 4 av tjejerna klassades som de "töntiga" men jag tror inte de brydde sig så mycket eftersom ingen förutom dem märkte av det så mycket.

Resten var det populära gänget förutom jag. Jag ville så gärna vara med dem enbart för att min dåvarande bästa vän var med dem även om den nya tjejen inte gillade mig alls pga att jag var impopulär och töntig enligt henne.

Det slutade med att jag till slut inte hade några vänner. Min bästa vän hade svikit mig för status och jag kände mig bara sviken. Jag försökte bli vän med folk i min parallellklass, men ingen var intresserad för att jag var väldigt på och desperat efter en vän att sitta vid på lunchen.

Jag skolkade mycket och fick ätstörningar som jag än idag lever med. Mina föräldrar trodde att jag inte ville gå till skolan för att jag hade scenskräck vilket jag varken har eller hade. Jag ville bara inte gå till skolan för att jag inte ville att folk skulle se att jag var ensam. A var väldigt falsk då och var med mig efter skolan, men inte i skolan för att jag inte var populär.

Ingen sa "hej" till mig på morgonen eller hejdå efter skolan. Men jag försökte få en vän så mycket. Sökte mig till både folk i andra årskurser som var yngre än mig även fast jag inte brukar klicka med yngre. Hade dock en vän som jag var med hela tiden som gick i en annan skola. Om jag inte hade henne skulle jag nog bryta ihop för så dåligt mådde jag.

Fick alltid sitta med olika personer på lunchen och mådde vara dåligt när jag såg det populära gänget skratta och prata. Det gjorde ont att se min bästa vän bara sluta bry sig om mig bara för status. Jag var nära på att byta skola till min kompis skola, men jag hade svårt och lämna min skola även fast jag inte hade några vänner.

I sexan så bytte den nya tjejen skola och ni kanske tror att jag blev jätteglad, men jag brydde mig knappt. Den enda jag var arg på var min bästa vän eftersom att hon var falsk. Men i sexan blev vi bra vänner ändå och jag började hänga med det "populära" gänget, men jag brydde mig inte om de var populära gänget eller inte. Jagade riktiga vänner.

Nu går jag i sjuan och vi har mixat klasserna. Jag har ingen kontakt med varken den nya tjejen eller min dåvarande bästa vän eftersom att hon också bytte skola efter sexan. Det är synd, men nu har jag vänner som accepterar mig och jag mår bra trots omständigheterna. Ätstörningarna kommer alltid finnas i mitt huvud vare sig jag vill eller inte. Tack för att jag fick berätta min historia om att bli utfryst av nästan en hel klass.

Tjej, 13 år