Jag har problem med min kompis

Hejsan alla!

Jag mår dåligt över en grej som har hänt mellan mig och min bästa kompis.Vi har väldigt roligt tillsammans och jag trivs verkligen bra hemma hos honom. Hela hans familj är helt underbar. Han har två helt fantastiska föräldrar och en snäll och snygg och snäll storasyster.

På senaste tiden har jag varit väldigt mycket med dem och jag har haft extremt roligt. Men så hände det en grej idag.

Vi hade bestämt att vi skulle ses. Men han hörde aldrig av sig så jag gick upp till honom och knackade på bara för att upptäcka att han är med sina flera år yngre grannar. ( vi är 14 och dem han umgås med är 12 och 10!) Men jag bestämde mig för att ge honom en chans ändå. Han hade kanske bara glömt av att vi skulle ses.

Grejen är att han ljuger för mig. Han sade att hans mamma hade smsat och sa att vi alla skulle hem kl 15. Men så fick han ett nytt smsa där han påstådd att vi alla skulle hem kl 14 men när jag skulle smsa min brorsa från hans telefon så såg jag att hans mamma inte alls hade smsat överhuvudtaget!

Jag tror att han är avundsjuk på mig. Jag har grymma betyg i skolan (till skillnad sett från honom) Jag är lugn och väluppfostrad och är vältränad. Jag tror att han jämför sig med mig och känner dig mindre bra. Hans föräldrar tycker mycket om mig och låter mig gärna vara med på olika slags middagar (tänk typ grillparty med hela släkten)

Åter till grejen som fick mig skriva det här. När jag och han var på väg till affären efter att alla hans kompisar skulle hem kl 14 (vi båda skulle handla lite) så bestämmer vi oss att vi ska höras om en timme igen.

Men efter 40 min så hör han av sig och tycker att vi borde ses en annan dag eftersom hans grannar vill spela xbox och han visste att jag är mer den typen som gillar att vara ute så tyckte han helt enkelt att han kunde strunta i mig som han hade planerat att vara med och istället vara med sina EXTREMT barnsliga grannar.

Jag känner mig väldigt kränkt och åsidosatt men kan också förstå att han kanske känner sig sämre än mig när vi umgås. Hans föräldrar har flera gånger sagt att han borde ta efter mig och lära sig av mig.

Av det får jag väldigt blandande känslor dels får jag beröm men sen så kanske han mår dåligt av det. Att få höra hur duktig ens bästa kompis är kan ju inte vara så kul...

Jag känner att jag inte bara kan avsluta våran vänskap dels på grund av hur roligt vi har tillsammans (när han inte ljuger) dels för hur roligt jag har när jag är med resten av hans familj.

Jag undrar vad ni tycker att jag borde göra?

Kille, 14 år