Vänner trycker inte ner varandra

När jag var 7 år så mobbade jag och mina bästa vänner en tjej i våran årskurs. Vi tänkte inte på det som mobbning bara skämt och roliga lekar. Vi var ju faktiskt bästa vänner till en början och sa alla våra hemligheter till varandra. Men det ändrades. Fem tjejer tillsammans blev fyra tjejer mot en. Vi sa att hon var fet och att hon hade fula födelsemärken i ansiktet. Hon blev ofta arg och gick till lärare och sa till. Det pågick i tre år men vi förstod inte. Det var ju hon som gick till lärare för ingenting och överdrev. Sa att vi undvek henne och sprang iväg. Vi trodde att hon mobbade oss.

Hon bytte skola till fyran och vi fortsatte att tro att allt var hennes fel. Fyran var som en dröm. Ingen jobbig tjej som skvallrade på oss och en klassresa till Birka. Men i femman ändrades något.  De började säga att jag var för smal. Äckligt smal så man såg mina revben och skulderblad. Och så läste jag så mycket och hade inget MSP-konto. Jag gick till lärarna och grät varge gång. Det fortsatte och blev värre.

Jag minns att vi var och lekte i en park nära mig. Jag ville inte gunga då jag var och är höjdrädd och vi kunde inte bestämma oss för vad vi skulle göra. Sen plötsligt sa de att vi inte borde leka om vi inte kunde bestämma oss för vad vi skulle göra. De vände sig om och gick hem med ryggarna vända mot mig och i armkrok.

Jag sprang hem till mamma och grät. Senare den dagen gick jag och mamma hem till en av tjejerna och pratade med hennes mamma. Hon sa att allt var missförstånd.

Det fortsatte och blev värre och till slut bytte jag skola efter sexan. Nu förstår jag hur vänner behandlar varandra och vi är ett litet kompisgäng på fyra tjejer som alla älskar att läsa. Och fyra år försent insåg jag vad vi hade gjort mot tjejen i lågstadiet.

Man kan säga att man hatar krig och svält och då hatar man det av princip. Krig är fel och svält är hemskt. Men inga ord kan beskriva hur mycket jag hatar tjejerna som en gång var mina bästa vänner.

Om du blir sårad är det inget skämt och heller ingen lek.
Vänner stöttar varandra inte trycker ner. 

Kattis, 13 år