Säg ifrån till mobbarna!

Jag började nian! Hur häftigt är inte det? Jag hade detsutom blivit varg, låter konstig jag vet, låt mig förklara vad det är. Varje år innan sommaren väljs 10 st från 8:an att bli vargar, med andra ord kompisstödjare och så har vi hand om elevcaféet. Jag har alltid varit en sådan som bryr mig om andra, vill vara vän med alla, om någon mår dåligt mår jag dåligt, kanske därför jag blev vald.

Men jag gick runt i skolan och märkte att en kille i 7:an ofta gick ensam. De som börjar 7:an kommer från två skolor så klasserna blandas och denna kille var inte från den skolan vi gick på. När jag pratade med honom så var han jättesnäll och trevlig, men när jag pratade med mina kompisar som hade gått i samma skola som han tyckte de att jag var konstig som pratade med honom. Jag frågade varför och svaren jag fick var ''han är konstig'' ''du skulle ha sett honom i 3:an typ''. En svara t.o.m ''Jag vet inte''.

Sen hade vi friluftdag, jag och en kompis satt med 7:orna, han satt en bit bort, hade gått undan som han verka göra en hel del. Då hörde jag en kille säga till en annan ''skulle vi göra det där''. Det kändes inte bra, jag såg hur de gick mot den här killen, tog hans keps, börja putta på honom. Jag reste mig och gick bort, sa åt dem att sluta men de lyssnade inte på mig. Fast efter en liten stund slängde de bort hans keps, jag gick såklart för att hämta den. När jag gav den till honom började han gråta och sa ''jag brukar inte gråta''.

Vi gick och hämtade en lärare som skulle prata med de här killarna som var elaka, sedan gick vi in torka hans tårar och muntrade upp honom. Senare vid bussen sa han ''Tack för att du stod upp för mig'' Här vart jag alldes förvånad och sa ''men det är självklart jag gör det!''.

Vid den här tiden kände vi knappt varandra, jag visste lite vem han var. Men bara det här att jag försökte stå upp mot mobbarna gjorde massa för honom eftersom ingen har gjort det förr!

Det är inte så svårt att säga ifrån!

Nora

» Om någon annan blir mobbad