Korkat att döma alla för vad en människa gör

Jag känner mig väldigt ledsen just nu efter att jag läste en artikel som har publicerats på någon hemsida. Artikeln handlade om en man som har misshandlat och våldtagit tjejer. Ämnet är väldigt bekant för de flesta, för man har blivit nästan van vid att det alltid finns knäppa, konstiga, odjur, kaosmänniskor och omänskliga människor.

Men det som gjorde mig ledsen var att det stod "en knarkande svart muslim dömd för..." blablabla. Jag är en muslimsk tjej som pluggar på masternivå på en av Sveriges högskolor och tycker detta är en riktig omänsklig, sjuk, kriminell människa som bör straffas med det värsta som finns, men varför ska det stå en svart muslim? Muslimer har en svår tid redan, med avseende på allt som skrivs emot dem. Att skriva så gör att många bra, snälla människor dras över en kam.

För mig handlar världen om människor, jag vill inte bli dömd för att jag exempelvis bär slöja eller exempelvis bära kors om jag var kristen. Jag har många vänner från olika religioner och även ateister som jag respekterar för hur de beter sig och inte för vad de tror på. Om en man säger att han är muslim så betyder det inte att alla gör samma grej eller tror på det.

Detta kanske alla har hört talas om men jag blev riktigt ledsen att det stod så. Det borde stått EN MAN DÖMD för blabla... Är det roligt om det står en ateistisk svensk man är dömd för exempelvis mord i något land? Det känns som att många sprider hat mot en folkgrupp... VARFÖR?

Det finns kriminella i alla religioner och i alla folkgrupper, detta känns som ett skämt men det handlar om politik. Smarta människor kommer att förstå vad jag syftar på. Hoppas att ni förstår att jag är extremt emot dumma knäppa människor oavsett vilken religion de har, även om det är muslimer, jag struntar totalt i det för en bra människa är en bra människa oavsett vart man kommer ifrån eller vad man tror på...

PEACE guys.

Anonym

» Vad kan man göra mot rasism?