Jag vill ha respekt

Jag går nu i 7an och har fått bröst och rumpa för något år sedan. Men jag vill inte att killar ska titta, kommentera eller ta på mig för det. Jag vill ha respekt av mina så kallade killkompisar. Jag har blivit utsatt för sexuella trakasserier i snart 2 år och jag har blivit så less på att killarna tar på mig mot min vilja.

Detta har gått så långt att jag tänker byta till en skola där jag inte känner någon och lämna alla mina vänner bakom mig. Är det så här det ska vara i skolan? Ska jag behöva känna mig så otrygg i skolan att jag vill byta skola och måste lämna mina bästa vänner bakom mig? Ska trettonåriga tjejer behöva stå ut med killar som tar en på rumpan eller brösten när man går förbi i korridoren?

Mina vänner kanske tycker det är okej att killar tar på dom, men det betyder inte att dom tar på mig. Jag är less på killar som tar på mig, folk som säger taskiga kommentarer och lärare som inte ens bryr sig när man berättar varför man mår dåligt.

Vet ni vad dom sa när jag berättade det här? Dom sa "dom är bara killar i puberteten, så har alla varit". Så har inte alla varit, alla har inte varit respektlösa mobbare.

Till alla tjejer/killar som har eller blir utsatt för sexuella trakasserier.

Ingen, absolut ingen ska ta på dig mot din vilja.
Ingen får kolla olämpligt på dig.
Ingen får göra något sexuellt kroppsspråk mot dig om du inte vill det.
Ingen får berätta sexskämt om du inte vill det.
Ingen får någonsin säga kränkande saker till dig!

Våga berätta för någon som du vet vill hjälpa dig, i mitt fall var det min bästa vän. Hon stod upp för mig flera dagar i rad i skolan och nu har hon fått tillstånd att byta skola med mig.

Det jag ville berätta med det här är att du är perfekt precis som du är och att alla borde respektera dig!

Anonym