Fick hjälp av Bris

Det var en måndag och jag hade precis kommit hem från skolan och jag gjorde som jag alltid gjort. Slog på datorn och gick in på facebook och en ungdomschatt som jag hittat cirka sex månader tidigare och blivit fäst vid. Skrev i det öppna rummet som jag alltid gjort. Fjortonåring från Nyköping här, killar 13-14 inne?
Och visst, det kanske är dumt för det avslöjar ju ganska mycket men jag skrev iallafall så.

Så vips kom det ett gäng som ville chatta privat med mig. En kille började jag prata ganska mycket med och till slut ville han fortsätta prata på msn för han ville se hur jag såg ut. På chatten kan man inte det. Så jag tänkte att visst vi kan väl prata där istället. Han frågade nästan direkt om jag hade cam, jag sa ja och då frågade han om jag ville visa mig, jag sa senare kanske.

Så vi fortsatte prata och han frågade saker om mig. Sen sa han att han ville se mig i cam. Jag sa nej igen för jag visste ju knappt något om den här killen så jag ville inte visa mig än. Då blev han skitarg och tjatade massor och jag sa bara nej ändå även fast han tjatade. Då sa han att han hade hackat sig in i min dator och tänkte lägga in virus och då tänkte jag att vad fan, nu ljuger han ju bara för att få se hur jag ser ut, så jag sa att jag inte trodde honom, men sen började jag lägga ihop två och två, han ville inte säga vart han bodde,(han sa att han bodde i nyköping men jag trodde honom inte) vad han hette, vilken skola han gick på, då fattade jag att han inte var nån schyst kille, lika gammal som jag, som jag faktiskt pratade med. Jag fattade att jag pratade med en vuxen. Då fick jag panik, det är ju större chans att en vuxen skulle kunna gör något än en kille i vår ålder.

Jag tvekade skitlänge men till slut visade jag mig i cam, jag blev ju skiträdd att det faktiskt skulle hända något, men jag visade bara ansiktet. Då sa han att om han inte fick se min mage så skulle han lägga in virus. Även då tog det lång tid men till slut drog jag upp linnet framför kameran och han såg min mage. Efter det skulle jag även visa min bh tyckte han, men då sa jag emot. Jag sa att jag inte skulle göra det, då blev han ännu argare, så till slut gjorde jag även det, vid det här laget hade jag även börjat gråta, jag var riktigt panikslagen. Då stängde jag av webbkameran. Han ringde upp igen med video och jag la på.

Då sa han det allra värsta som fick mig att gråta ännu mer. Han sa att om han inte fick se mig mer skulle han lägga ut videon på mig på Youtube, då blev jag så jävla arg och ledsen. Att jag inte hade fattat att han hade spelat in. Då började jag gråta ännu mer. Jag visade mig i cam igen och bad honom att inte lägga ut videon på nätet och jag sa att jag skulle anmäla honom om jag hittade något.
Men han fortsatte bara med sitt: att han skulle lägga ut det om jag inte gjorde som han sa. Han sa att han ville se mina ben också, han sa att han inte spelade in men det tror jag att han gjorde. Tyvärr visade jag även benen, efter det sa han att han tänkte lägga ut allting på nätet och då skrev jag med stora bokstäver att om jag någon gång skulle hitta något så skulle jag anmäla honom.

Efter det var jag så arg, ledsen, rädd, besviken och jag kände mig utnyttjad. Jag blockerade honom från msn och loggade ut. Då började jag ringa till folk för jag behövde verkligen prata med någon, ingen svarade och då ringde jag till en av mina jättenära vänner. Hon vara den enda som svarade och då berättade jag alltihopa, samtidigt som jag grät skitmycket, jag vet inte om hon förstod så mycket men hon sa iallafall att jag skulle prata med en vuxen. Jag ville absolut inte prata med mina föräldrar så jag ringde till Bris (Barnens rätt i samhället) och pratade med en vuxen tjej som jag tror hette Marie.

Hon var jättesnäll och sa att jag inte hade gjort något fel och att fler än jag råkat ut för det här. Hon sa även att jag skulle prata med en vuxen men då sa jag att jag inte vill prata med mina föräldrar, sen kom jag på att jag kunde prata med min skolkurator. Så jag bestämde mig för att göra det dagen efter (tisdag den 17 januari) men jag gjorde aldrig det, jag vågade inte. Kan ju inte direkt säga att jag mår bra av det men en upplevelse för livet kan man väl kalla det.

Fjortonåring från Sörmland