Jag var med om ett övergrepp

För några månader sedan blav jag våldtagen av min morbror. Innan detta hände så var han som en extra förälder för mig, en som jag kunde verkligen prata med och komma till om jag hade problem eller om jag hade bråkat med mina föräldrar. Dagen då mitt liv förändrades var som en helt vanlig dag och jag hade bestämt med min morbror innan att jag skulle komma hem till honom. Mina föräldrar gick självklart med på att jag kunde vara hos honom, han var ju endå den sista som skulle skada mig... trodde vi alla.

Stämningen var rätt så spänd, redan när jag kom. Och morbror var ganska otrevlig den dagen. Plötsligt innan jag skulle sätta mig ner och berätta för honom att jag hade fått en ny pojkvän drog han mig in till sitt sovrum och knuffade ner mig på sängen. Först förstod jag inte vad som hände och antagligen blev jag en aning chockad. Men när han började med hårda händer ta på mina bröst började jag att vakna upp. Jag skrek. På hjälp och på min morbror att sluta! Tårarna rann och bena sparkade, men morbror var väldig stark. Efter en kvart låga jag där naken och själv. Jag hade förlorat oskulden och då var jag inte ens 15 år. Mina bröst och mitt underliv var otroligt röda och det gjorde dessutom ont. Riktigt ont.

När jag kom hem gick jag genast och tog en dusch. Alla var på gott humör och mamma blev lite ledsen, på låtsas, när jag sa att jag kände mig sjuk. Om hon bara visste. Jag började att skära mig i hemlighet och tänkte på att det var mitt fel att jag hade blivit våldtagen. Tillslut vågade jag bara ha på mig långärmat för att inte ärren skulle synas.

Så en dag hade vi sexualkunskap i skolan. Förr brukade jag tycka det faktiskt var intressant, men nu satt jag bara och tittade ner i golvet. Just denna dag pratade läraren om samlag och detta gjorde mig extra obekväm. Jag ville bara gråta. Jag orkade inte höra på när mina vänner pratade om hur många och vilka de hade legat med, så jag sa till min lärare att jag ville jobba ensam i klassrummet brevid. När jag kom in där kunde jag plötsligt inte andas. Jag kippade efter andan i flera timmar kändes det som och sedan vällde tårarna ut. I säkert en halvtimme satt jag där innan en kille i min klass kom för att säga att lektionen var slut. Han blev minst sagt chockad när han såg min arm och hur mycket jag hade gråtit. Under nästa lektion tittade de flesta killarna oroat på mig. Jag bara struntade i dem, men efter lektionen sa de att jag skulle följa med dem.

De gick till kuratorn med mig där jag fick sitta och prata. Till en början ville jag inte berätta men efter ett tag berättade jag allt! Det kändes bra, hon kontaktade min mamma och hon kom efter en kort stund. När vi kramades så började hon gråta vilket jag tycker var läskigt. Hon frågade varför jag inte hade sagt direkt och då svarade jag att jag trodde det var mitt fel! Jag och mamma gjorde genast en polisanmälan och min morbror sitter nu häktad för grov våldtäckt. Jag kommer ALDRIG att förlåta honom....

Så berätta genast för någon om du har blivit utsatt. Tro aldrig att det är ditt fel även fast du sa något speciellt eller hade vissa kläder eller för något du gjorde. Ett nej är ett nej även fast man är tyst under t.e.x. våldtäkten!

Tjej, 15 år 

» Våldtäkt och andra sexuella övergrepp

» Efter ett sexuellt övergrepp