Hotades visa brösten - han fick fängelse

Jag var 15 år, när jag fick en vänförfrågan på Skype av en kille som kallade sig A. Jag accepterade, även om jag inte kände honom. Vi började snacka, det började vanligt med att han frågade vad jag hette, vilken stad jag bodde i och hur gammal jag var.

Han började sedan bifoga filer, filer som i själva verket var nakenbilder på mig. Han sa att om jag inte satte igång min webbkamera, så skulle han skicka bilden på mig till mina vänner och föräldrar. Och så började han skicka deras namn och telefonnummer.

Jag satte igång webbkameran i hopp om att ”A” bara ville se mina bröst. Vilket han fick, men också mycket mer som jag idag, fem år senare, aldrig skulle få för mig att visa. Detta pågick i fem timmar. Efter dessa fem timmarna så gick jag och la mig. Sov i en timme för att jag skulle upp till skolan.

Jag tillbringade ett år av att inte prata. Jag började bruka mer droger än vad jag redan hade gjort. Jag var arg konstant, hotade min egna mor, skrek och kastade saker mot henne, tills polisen ringde ett år senare och berättade att de hade hittat material av mig på en dator.

En utredning gjordes med många rättegångar med jättemånga andra personer som hade blivit utsatta. A fick fängelsestraff och ska betala ut många miljoner i skadestånd.

Anledningen att jag inte pratade med någon om det var för att jag skämdes, och kände mig äcklad av mig själv. Direkt efter att polisen ringt slutade jag med droger och idag är jag 20 år och jobbar som undersköterska.

Det finns alltid någon som lyssnar även om det inte känns som det. Tack om du läser detta! Om du har gått igenom ett sexuellt övergrepp så finns det alltid någon som lyssnar och kan hjälpa dig. Du är aldrig ensam.

/S