Syrrans vän hjälpte mig komma ut

Det började med att min storasysters vän började jobba på min skola. Han är gay och då började jag tänka på sexualitet och komma ut.

På början av jullovet så laddade jag ner en app där man kan skriva med andra män/gay personer. Jag använde den appen jättemycket och sen så slutade jag. Men under påsk så gick jag in på appen och skulle titta vad som är nytt så jag gick in på den och bara mitt framför mina ögon så hade han skaffat appen. Han som var min syrras kompis.

Så jag skrev till min kompis för han visste om att jag hade denna appen att G var där (jag kommer kalla han G) men han svarade inte sen så skrev jag till min tjej-kompis om det hon svarade och sa att jag skulle skriva något till G så jag skrev "Hej... får jag fråga dig en sak?". Nästa dag skrev han tillbaka och jag kände bara hur mitt hjärta bultade jättefort. Han skrev "Visst". Då skrev jag "När kom du ut?". Han skrev till mig att han kom ut när han var 16, första året i gymnasiet och hur han kom ut.

Och sen så skrev vi ganska länge om hur det var för hans syskon och mina syskon. Sen så sa han att han och min syster var på en fest för ett tag sedan och så sa hon till han att hon anade att jag är gay. Och sen så tog jag nog det mest stressigaste beslutet att jag skulle komma ut för henne, så jag gjorde det, med hans hjälp. Sen så berättade jag allt för henne om att jag hade skrivit med G och så och hon ville att jag skulle avinstallera appen så jag gjorde det.

En och en halv månad senare så ville syrran att jag skulle säga till mamma, men jag ville inte. Men sen så sa jag till henne att hon får säga till henne. Allting gick bra. Mamma sa till mig att hon älskar mig hur jag än är.

13/Kille